Καθηγητής Σουρβίνος: «Καμπανάκι κινδύνου» τα 93 νέα κρούσματα κορωνοϊού σε επτά ημέρες

Καθηγητής Σουρβίνος: «Καμπανάκι κινδύνου» τα 93 νέα κρούσματα κορωνοϊού σε επτά ημέρες

«Καμπανάκι κινδύνου» χαρακτήρισε ο καθηγητής ιολογίας, Γιώργος Σουρβίνος, το γεγονός ότι μέσα σε μόλις 7 ημέρες καταγράφηκαν στη χώρα μας 93 νέα κρούσματα κορωνοϊού.

«Τα κρούσματα αυτά είναι απόρροια συγχρωτισμού. Είναι ένα ζωντανό παράδειγμα του τι μπορεί να συμβεί αν επαναλαμβάνονται αυτές οι συμπεριφορές. Κι αυτό δεν ισχύει μόνο για τις θρησκευτικές τελετές», σημείωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.

Ερωτηθείς γιατί επετράπη στη θρησκευτική μειονότητα της Ξάνθης να γιορτάσει το Ραμαζάνι, ο καθηγητής εξήγησε στον τηλεοπτικό σταθμό ότι βρισκόμαστε σε φάση σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων.xx

Υπενθυμίζεται ότι χθες η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού τόνισε ότι η κρίση του κορωνοϊού στον Εχίνο έρχεται μετά τη θρησκευτική γιορτή της μειονότητας, το Ραμαζάνι.

Αναφορικά με τους τουρίστες που αναμένεται να επισκεφθούν τη χώρα μας, ο κ. Σουρβίνος επισήμανε ότι «αν εφησυχαστούμε, είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν κι άλλες τοπικές εστίες» τονίζοντας ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει φέρνοντας ως παράδειγμα άλλες χώρες, στις οποίες παρατηρήθηκε «επανεμφάνιση συρροής κρουσμάτων». Σε ενδεχόμενο lockdown ακόμα και σε κάποιο νησί, δήλωσε ότι είναι ακραία περίπτωση, αλλά αν χρειαστεί μπορεί να συμβεί. 

back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ