Κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ: Σημαντικές αλλαγές στις προθεσμίες ανανέωσης

Κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ: Σημαντικές αλλαγές στις προθεσμίες ανανέωσης

Από την Πέμπτη, 1 Ιουλίου 2021, όλοι οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι θα έχουν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να ανανεώσουν την κάρτα ανεργίας τους από τον ΟΑΕΔ, καθώς διευρύνεται από πέντε εργάσιμες ημέρες πριν ή μετά την προβλεπόμενη λήξη ισχύος της κάρτας, σε 20 ημερολογιακές ημέρες πριν την ημερομηνία λήξης.

Η νέα προθεσμία των 20 ημερολογιακών ημερών θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται για τις κάρτες ανεργίας που έχουν καταληκτική ημερομηνία λήξης 1 Ιουλίου 2021, οι οποίες θα μπορούν πλέον να ανανεωθούν από τις 12 Ιουνίου 2021, δηλαδή 20 ημερολογιακές ημέρες πριν την προβλεπόμενη ημερομηνία λήξης.

Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι θα λαμβάνουν τρία μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (emails) υπενθύμισης ως προς την υποχρέωση ανανέωσης της κάρτας ανεργίας, μέσα στο χρονικό διάστημα των 20 ημερών που προηγείται της ημερομηνίας λήξης του.

Για την ομαλή μετάβαση στο νέο διάστημα ανανέωσης, για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2021 θα ισχύσει επιπλέον διάστημα ανανέωσης 5 εργάσιμων ημερών μετά τη λήξη της κάρτας ανεργίας.

Επισημαίνεται ότι η ανανέωση πραγματοποιείται μέσω:
-της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης gov.gr
-των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΟΑΕΔ (e-services)
-της εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα και tablets OAEDapp
-των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Η κάρτα ανεργίας ισχύει επί ένα τρίμηνο από την αρχική εγγραφή ή την τελευταία ανανέωση, οπότε πρέπει να ανανεωθεί εκ νέου. Μετά την παρέλευση του χρονικού διαστήματος ανανέωσης, η κάρτα ανεργίας διαγράφεται αυτόματα και σε αυτή την περίπτωση, οι πολίτες μπορούν να προβούν στην έκδοση νέας. XX
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ