Αλλαγή του καιρού το Σαββατοκύριακο - Τι καιρό θα κάνει την 28η Οκτωβρίου

Αλλαγή του καιρού το Σαββατοκύριακο - Τι καιρό θα κάνει την 28η Οκτωβρίου

Βροχές και καταιγίδες προβλέπονται μέσα στο Σαββατοκύριακο σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη. Αίθριος ο καιρός την 28η Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη αύριο Πέμπτη 28η Οκτωβρίου ,ανήμερα της Εθνικής μας εορτής, θα έχουμε κάποιες βροχές κυρίως στα πιο νότια θαλάσσια τμήματα που θα αφορούν το χρονικό διάστημα από το μεσημέρι-απόγευμα και μετά. Όμως από Παρασκευή - Σάββατο έρχονται περισσότερες βροχές και χρειάζεται προσοχή.

«Τα δύσκολα έρχονται μέσα στο Σαββατοκύριακο. Ένας μεσογειακός κυκλώνας οργανώνεται στη νότια Ιταλία και ένα μέρος αυτού θα επηρεάσει τη δυτική, κεντρική και νότια χώρα με αρκετές βροχές και καταιγίδες, θέλει προσοχή», λέει ο μετεωρολόγος και εξηγεί ότι στην Ελλάδα δεν θα φτάσει ως μεσογειακός κυκλώνας αλλά ως ένα οργανωμένο βαρομετρικό ικανό όμως να δώσει αρκετά έντονα φαινόμενα.

Οι περιοχές που θα δεχτούν μεγάλα ύψη βροχής είναι το νότιο Ιόνιο, η ακτογραμμή Πελοποννήσου, η ανατολική Στερεά, και το νοτιοανατολικό Αιγαίο δηλαδή Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα.

«Η Αττική θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για έντονες βροχές και καταιγίδες Κυριακή - Δευτέρα», σημειώνει ο κ. Μαρουσάκης.

Ο καιρός την 28η Οκτωβρίου
Αναλυτικά, την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου, ο καιρός θα παρουσιάσει νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και νότια.

Οι τοπικές βροχές θα σημειωθούν τις μεσημεριανές ώρες της 28ης Οκτωβρίου στη νότια Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Αττική, την Εύβοια, τις Σποράδες καθώς και τα δυτικά και υπόλοιπα νότια τμήματα, με τις παρελάσεις το πρωί να αναμένεται να γίνουν με γενικά καλές καιρικές συνθήκες.

Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη νότια νησιωτική χώρα και οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.

Στα ανατολικά οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. xx
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ