Χαλάει ο καιρός με βροχές και καταιγίδες

Χαλάει ο καιρός με βροχές και καταιγίδες

Ένα χαμηλό βαρομετρικό από την νότια Ιταλία και τη βόρεια Αφρική έρχεται και φέρνει κακοκαιρία στη χώρα μας από το Σάββατο το απόγευμα

Μπορεί η σημερινή μέρα να κυλήσει με ήπιες καιρικές συνθήκες και άνοδο της θερμοκρασίας, ωστόσο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, το σκηνικό του καιρού αλλάζει από αύριο.

Πιο συγκεκριμένα, ένα χαμηλό βαρομετρικό, από το Σάββατο το απόγευμα, θα φέρει κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες, αλλά και αυξημένη συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης.

Θεαματική πτώση της θερμοκρασίας από την Κυριακή στη Βόρεια Ελλάδα
Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, στη βόρεια Ελλάδα αναμένεται θεαματική πτώση της θερμοκρασίας από την Κυριακή και κυρίως τη Μ. Δευτέρα με τον υδράργυρο να μην ξεπερνά τους 13 με 14 βαθμούς Κελσίου.

«Αναφορικά με την εξελιξη του καιρού, από το Σάββατο μας τα χαλάει ο καιρός καθώς έρχονται λασποβροχές με τα φαινόμενα να είναι πιο έντονα την Κυριακή και τη Μ.Δευτέρα και να εστιάζονται προς την κεντρική, ανατολική και βόρεια Ελλάδα».

Αναμένονται, μάλιστα, ακόμα και χιόνια στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

Ο καιρός «ανοίγει» από τη Μ.Τετάρτη και μέχρι το Πάσχα θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες με ηλιοφάνεια και άνοδο της θερμοκρασίας. xx
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ