Πρεμιέρα σε δύο νέα επιδόματα του ΟΑΕΔ για ανέργους

Πρεμιέρα σε δύο νέα επιδόματα του ΟΑΕΔ για ανέργους

Δυο νέα επιδόματα έκαναν «ντεμπούτο» και τέθηκαν σε ισχύ από τον ΟΑΕΔ από τη Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου και αφορούν χιλιάδες ανέργους.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων με το νομοσχέδιο «Δουλειές Ξανά», θεσμοθέτησε την παροχή κινήτρων σε μακροχρόνια ανέργους (πάνω από 5 έτη) για ενεργή αναζήτηση εργασίας και χορηγεί για πρώτη φόρα το επίδομα εργασίας.

Πιο αναλυτικά:
-Παροχή κινήτρων σε μακροχρόνια ανέργους, πάνω από 5 έτη, για ενεργή αναζήτηση εργασίας: Καταβολή επιδόματος 300 ευρώ σε όσους καταρτίζουν ψηφιακό ατομικό σχέδιο δράσης, ως κίνητρο να επανέλθουν στην ενεργή αναζήτηση. Στην προσπάθεια αυτή θα υπάρχει ενεργοποίηση εργασιακών συμβούλων με προτεραιότητα τους μακροχρόνια ανέργους, πάνω από 5 χρόνια.

-Χορήγηση επιδόματος εργασίας: Όσοι άνεργοι βρουν δουλειά κατά την περίοδο καταβολής του επιδόματος ανεργίας, θα συνεχίσουν να λαμβάνουν το 50% του επιδόματος, ένα ποσό ύψους 219 ευρώ (αφού το επίδομα ανεργίας από την 1η Μάη θα φτάσει τα 438 ευρώ το μήνα) για όσο διάστημα υπολείπεται μέχρι τη λήξη της περιόδου καταβολής του.

Τα επιδόματα αυτά τέθηκαν σε ισχύ τη Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου. xx
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ