Καιρός: Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης

Καιρός: Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης

Σε ισχύ είναι και σήμερα Δευτέρα 5/9 το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ, με καταιγίδες, κεραυνούς, χαλάζι και θυελλώδεις ανέμους.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες το βράδυ πλημμύρισαν δρόμοι στη Θεσσαλονίκη από την καταιγίδα και η Πυροσβεστική δέχτηκε δεκάδες κλήσεις για απάντληση υδάτων.

Σήμερα το δελτίο της ΕΜΥ προβλέπει ότι τα ισχυρά φαινόμενα θα επηρεάσουν από τις πρώτες πρωινές ώρες τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και βαθμιαία τη βόρεια Εύβοια, τη Βοιωτία και τη Φθιώτιδα. Τα φαινόμενα σταδιακά από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα εξασθενήσουν.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη από το ύψος της Λαμίας και πιο βόρεια θα υπάρχει κύμα ισχυρών βροχών και καταιγίδων. Προσοχή στους μεγάλους όγκους νερού, αναφέρει ο μετεωρολόγος, επισημαίνοντας ότι από τη Θεσσαλονίκη τα φαινόμενα μετατοπίζονται στη Θεσσαλία και αργότερα στις Σποράδες και την Εύβοια. Επισημαίνει ότι οι άνεμοι θα είναι θυελλώδεις. Ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει σήμερα, στις περισσότερες περιοχές της χώρας τους 28-30 βαθμούς.

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, στην περιοχή του Βόλου, η Πυροσβεστική, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων έλαβε 20 κλήσεις ενώ ενέργειες έγιναν σε τέσσερις περιπτώσεις για αντλήσεις υδάτων.

Στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής δέχτηκε 540 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής ενέργειες έγιναν σε 25 περιπτώσεις εκ των οποίων, 18 για αντλήσεις υδάτων, δύο για κοπές δέντρων και επτά για απομακρύνσεις ατόμων σε ασφαλές σημείο. Σε αρκετές περιπτώσεις δεν πραγματοποιήθηκαν ενέργειες στις περιπτώσεις άντλησης υδάτων λόγω χαμηλής στάθμης. Οι ενέργειες συνεχίζονται σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, κυρίως για αντλήσεις υδάτων. xx
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ