Αλλάζει ο καιρός: Μετά τα 40άρια έρχονται καταιγίδες και χαλάζι

Αλλάζει ο καιρός: Μετά τα 40άρια έρχονται καταιγίδες και χαλάζι

Ανεβαίνει από αύριο Πέμπτη 15/9 σημαντικά η θερμοκρασία, φέρνοντας μίνι καλοκαίρι μέσα στο φθινόπωρο.

Σήμερα, σύμφωνα με την πρόβλεψη του Κλέαρχου Μαρουσάκη, ο καιρός θα είναι καλός, με τοπικές συννεφιές σε Πελοπόννησο και Κρήτη και πιθανότητα ασθενών βροχών. Οι βοριάδες περιορίζονται και ο υδράργυρος στους 30-32 βαθμούς.

Από δυτική Μεσόγειο και βόρεια Αφρική έρχονται θερμές αέριες μάζες που θα εκτοξεύσουν τη θερμοκρασία από αύριο έως και την Κυριακή και σε κάποιες περιοχές θα δούμε ακόμα και 40 βαθμούς, ιδιαίτερα στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας μας.

Προσοχή εφιστά ο Κλέαρχος Μαρουσάκης από το βράδυ του Σαββάτου 17/9 μας έρχεται διαταραχή από την Κεντρική Ευρώπη με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά-βορειοδυτικά της χώρας.

Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από χαλάζι και μεγάλους όγκους νερού, που πιθανόν να προκαλέσουν πλημμύρες.

Για το πρόσκαιρο αλλά έντονο κύμα ζέστης του ερχόμενου «Παρασκευοσαββατοκύριακου», αλλά και την εντυπωσιακή βουτιά του υδραργύρου την επόμενη εβδομάδα αλλά και για το πότε υπάρχει πιθανότητα να ασπρίσουν ακόμα και βουνοκορφές με μεγάλο όμως υψόμετρο της βόρειας Ελλάδας, αναφέρθηκε και ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναουτόγλου στο δελτίο καιρού που παρουσίασε στην ΕΡΤ.

Ο Σάκης Αρανούτογλου σημείωσε πως οι υψηλές θερμοκρασίες θα σημειωθούν στην ηπειρωτική χώρα και διευκρίνισε ότι στις παράκτιες περιοχές τα θερμόμετρα θα δείχνουν από 3 έως και 5 βαθμούς λιγότερο.

Η πτώση της θερμοκρασίας θα ξεκινήσει από την Κυριακή (18/9), καθώς από τα δυτικά και τα βόρεια θα κάνει την είσοδό της η ψυχρή κατεβασιά από την βόρεια Ευρώπη. Μάλιστα στα δυτικά θα υπάρχουν και ισχυρές καταιγίδες.

Σύμφωνα με τον Σ. Αρναούτογλου την επόμενη εβδομάδα ψυχρές αέριες μάζες από την Βαλκανική θα έρθουν και στην Ελλάδα και ίσως έχουμε τα πρώτα χιόνια στα βουνά της χώρας! xx
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ