Προειδοποίηση Μαρουσάκη για ραγδαία αλλαγή του καιρού

Προειδοποίηση Μαρουσάκη για ραγδαία αλλαγή του καιρού

Άνοιξη θα έχουμε και σήμερα σχεδόν σε ολόκληρη την επικράτεια καθώς το ατμοσφαιρικό βουνό που βρίσκεται πάνω από την περιοχή μας εμποδίζει τις χαμηλές πιέσεις απο την βόρεια και δυτική Ευρώπη να μας πλησιάσουν, σύμφωνα με τον κ. Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Ωστόσο, μια κακοκαιρία βρίσκεται προ των πυλών και όπως τονίζει πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς ο καιρός θα αλλάζει άρδην από το βράδυ της Παρασκευής.

Για σήμερα Πέμπτη, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΟΡΕΝ θα κυριαρχήσει ηλιοφάνεια με τοπικές συννεφιες στα κεντρικά και βόρεια αλλά με τη θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Κατά τόπους θα φτάσει και τους 28 βαθμούς.

«Είμαστε κατά 5 με 7 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα κανονικά θερμοκρασιακά επίπεδα», σημείωσε ο κ. Μαρουσάκης.

Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού, από το βράδυ τη Παρασκευής το σκηνικό αλλάζει τελείως και ερχονται βροχές, καταιγίδες και ισχυροι νοτιάδες, ενώ υπάρχει κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα.

Πιο συγκεκριμένα, «το Σάββατο θα ξεκινήσουν από τα δυτικά καταιγίδες και από την Κυριακή και τη Δευτέρα θα επεκταθεί στην υπόλοιπη χώρα.

Οι άνεμοι θα γυρίσουν στους νοτιάδες και η θερμοκρασία θα κατέβει στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, στους 20 με 23 βαθμούς Κελσίου», κατέληξε ο κ. Μαρουσάκης.



 xx
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ