Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Στις Δικαστικές Φυλακές της Λάρισας ο 59χρονος σταθμάρχης

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Στις Δικαστικές Φυλακές της Λάρισας ο 59χρονος σταθμάρχης

Στις Δικαστικές Φυλακές της Λάρισας οδηγήθηκε χθες το βράδυ ο 59χρονος σταθμάρχης για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Η απολογία του 59χρονου κράτησε 7,5 ώρες. Ο σταθμάρχης ρωτήθηκε για όλα όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ της σύγκρουσης των δύο τρένων, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις ενέργειες που έκανε στο σταθμαρχείο της Λάρισας.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζει είναι διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πολλών ανθρώπων και είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.

«Με ομόφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή ο κατηγορούμενος κρίθηκε προσωρινά προφυλακιστέος. Ήταν κάτι αναμενόμενο λόγω της σπουδαιότητας της υποθέσεως, του βάρους και των ευθυνών.

Ο κατηγορούμενος είπε τα πάντα: Τα πράγματα όπως ακριβώς έγιναν χωρίς να φοβηθεί αν από την αναφορά αυτή προκύπτουν ευθύνες για τον εαυτό του ή όχι» τόνισε ο δικηγόρος του Στέφανος Παντζαρτζίδης. «Ο άνθρωπος ούτε έπινε, ούτε γλένταγε. Πότε δεν εγκατέλειψε τη θέση του» τόνισε και υπογράμμισε ότι ο 59χρονος είναι σε τραγική κατάσταση.

«Δεν ξέρω πού έβαλα το τρένο»
«Δεν ξέρω πού έβαλα το τρένο, δεν θυμάμαι», φέρεται να είπε ο σταθμάρχης της Λάρισας σύμφωνα με το STAR μετά τη φονική σύγκρουση.

Ο 59χρονος είχε επικοινωνία με τον σταθμάρχη των Παλαιοφαρσάλων και φέρεται να ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος:

Σταθμάρχης Λάρισας: Έχω σύγκρουση.
Σταθμάρχης Παλαιοφαρσάλων: Τι έκανες;
Σταθμάρχης Λάρισας: Δεν ξέρω πού έβαλα το τρένο, δεν θυμάμαι.

Ο σταθμάρχης των Παλαιοφαρσάλων, ο οποίος έχει 30 χρόνια εμπειρίας στο επάγγελμα, κοίταξε αμέσως τον πίνακα και είδε πως το κλειδί ήταν γυρισμένο και έτσι αντιλήφθηκε πως κάτι συνέβη. xx
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ