Ανακοίνωση της Ε.Ο.Α.Σ.Ν. Λάρισας

Ανακοίνωση της Ε.Ο.Α.Σ.Ν. Λάρισας

Οι Αγρότες της Επαρχίας Φαρσάλων μετά το καταστροφικό πέρασμα του "Ιανού" καλούνται τις τελευταίες μέρες να διαχειριστούν και τις μειωμένες τιμές που πληρώνονται από τους Εκκοκιστές λόγω της υποβάθμισης της ποιότητας του βαμβακιού.

Εκτός των χωραφιών που έχουν υποστεί ζημιά 100% υπάρχουν και τα αγροτεμάχια τα οποία πάθαν εν μέρη ζημιά και στα οποία οι παραγωγοί προσπαθούν να συγκομίσουν το λιγοστό βαμβάκι που έχει απομείνει.

Τα υποβαθμισμένα αυτά βαμβάκια πληρώνονται από τους εκκοκιστές από 5 εως 20 λεπτά κάτω από την τρέχουσα τιμή αγοράς.

Η Ε.Ο.Α.Σ.Ν. Λάρισας και οι Αγροτικοί Σύλλογοι επαρχίας φαρσάλων βρίσκονται πάντα δίπλα στα προβλήματα του πρωτογενή τομέα και κατανοώντας την απόγνωση των αγροτών οι οποίοι μετά την πλημμύρα έχουν να αντιμετωπίσουν και την υποβάθμιση του προιόντος τους, ζητούν απο την Κυβέρνηση να υπάρξει κάλυψη της απώλειας του εισοδήματος που προκαλείται απο την υποβάθμιση του βαμβακιού για την οποία οι μόνοι που δεν ευθύνονται ειναι οι παραγωγοί.

Επίσης ο ΕΛΓΑ να συνεκτιμήσει κατά τους επιτόπιους ελέγχους των γεωπόνων και την υποβάθμιση της ποιότητας του προιόντος ώστε να έχουμε δίκαιες και σωστές αποζημιώσεις των παραγωγών.


ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ Ε.Ο.Α.Σ.Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ xx
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ