Λάρισα: Έφοδος της αστυνομίας σε εκκλησία - Με χειροπέδες στο αυτόφωρο ο ιερέας

Λάρισα: Έφοδος της αστυνομίας σε εκκλησία - Με χειροπέδες στο αυτόφωρο ο ιερέας

Πανικός επικράτησε σε ιερό ναό έξω από τη Λάρισα το πρωί της Κυριακής (3/1). Στην εκκλησία μπούκαρε η αστυνομία και οι αστυνομικοί φόρεσαν χειροπέδες και οδήγησαν στο αυτόφωρο τον ιερέα ενώ επέβαλαν πρόστιμα στους πιστούς.

Σύμφωνα με όσα είπε δημοσιογράφος του pineiosnews.gr στο Mega το πρωί της Τρίτης (5/1) το περιστατικό σημειώθηκε στην ιερά μονή της Αγίας Παρασκευής του παλαιού ημερολογίου.

Δεκάδες πιστοί πήγαν να παρακολουθήσουν λειτουργία μη λαμβάνοντας υπόψιν τους τα αυστηρά μέτρα που είχαν τεθεί σε εφαρμογή από το Σάββατο για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού.

Το γεγονός πληροφορήθηκε η αστυνομία που επενέβη μετά το τέλος της λειτουργίας, με αποτέλεσμα να επιβάλει πρόστιμα στους 40 περίπου παριστάμενους και παράλληλα να συλλάβει τον 37χρονο ιερομόναχο.

Ωστόσο, αρκετοί πιστοί διέφυγαν από τη μονή ενδεχομένως για να αποφύγουν την επιβολή προστίμου.

Στον ιερέα επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ, ενώ με εντολή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας παρέμεινε κρατούμενος, και εχτές του επιβλήθηκε τρίμηνη φυλάκιση με ανασταλτικό χαρακτήρα, καθώς επέτρεψε την είσοδο και την παραμονή των πιστών στην εκκλησία. xx
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ