Στην Τουρκία η Μέρκελ: Η Λιβύη στο «μενού» των συζητήσεων της καγκελαρίου με τον Ερντογάν

Στην Τουρκία η Μέρκελ: Η Λιβύη στο «μενού» των συζητήσεων της καγκελαρίου με τον Ερντογάν

Στην Τουρκία ταξιδεύει σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, η οποία θα συζητήσει με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη Λιβύη.

Η συνάντηση αυτή έρχεται μια ημέρα μετά από τις αμφιβολίες που εξέφρασε η Νομική Υπηρεσία της γερμανικής Βουλής για το κατά πόσο το μνημόνιο Άγκυρας – Τρίπολης μπορεί να τεθεί σε ισχύ.

Η Άνγκελα Μέρκελ και ο Ερντογάν έχουν αναλάβει ρόλο τις τελευταίες εβδομάδες σε διεθνείς πρωτοβουλίες με στόχο την επίλυση της σύγκρουσης στη Λιβύη, όπου επικρατεί χαοτική κατάσταση από το 2011.

Η Μέρκελ και ο Ερντογάν αναμένεται να συζητήσουν για τις συρράξεις στη Λιβύη και τη Συρία, την κρίση στο Ιράκ και για τις εντάσεις με το Ιράν.

Οι δύο ηγέτες αναμένεται να παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση.

Η σχέση των δύο ηγετών έχει δοκιμαστεί αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, εν μέρει εξαιτίας των συλλήψεων δεκάδων Γερμανών υπηκόων τουρκικής καταγωγής ή προσώπων με διπλή υπηκοότητα στο πλαίσιο των εκκαθαρίσεων μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016, αλλά και εξαιτίας των επικρίσεων για τον αυταρχισμό που επιδεικνύει ο ισχυρός άνδρας της τουρκικής πολιτικής.

back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ