Γαλλία - Κορονοϊός: Απορρίφθηκε από την Εθνοσυνέλευση πρόταση της κυβέρνησης για επαναφορά μέτρων

Γαλλία - Κορονοϊός: Απορρίφθηκε από την Εθνοσυνέλευση πρόταση της κυβέρνησης για επαναφορά μέτρων

Την πρώτη της κοινοβουλευτική ήττα γνώρισε η γαλλική κυβέρνηση στην Εθνοσυνέλευση αποτυγχάνοντας να συγκεντρώσει την πλειοψηφία στο ζήτημα της ενδεχόμενης επαναφοράς των ελέγχων στα σύνορα της Γαλλίας αναφορικά με την προστασία από τον κορωνοϊό.

Το καθεστώς της έκτακτης υγειονομικής ανάγκης θα λάβει τέλος στη Γαλλία στις 31 Ιουλίου. Χθες Τρίτη, ο υπουργός Υγείας Φρανσουά Μπραούν ζήτησε από την εθνοσυνέλευση να έχει τη δυνατότητα για ακόμα έξι μήνες να εφαρμόσει, αν κριθεί αναγκαίο, έκτακτα μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Στα μέτρα συγκαταλέγονται η επαναφορά των πιστοποιητικών εμβολιασμού και ο έλεγχος αυτών που εισέρχονται και εξέρχονται από τα γαλλικά σύνορα. Στην ψηφοφορία που ακολούθησε καταψήφισαν την πρόταση 219 βουλευτές ενώ την υπερψήφισαν 195, με αποτέλεσμα η πρόταση να απορριφθεί.

Η γαλλική κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να επαναφέρει την πρόταση της στο επίπεδο της Γερουσίας, χωρίς ωστόσο να είναι βέβαιο ότι θα υπερψηφιστεί. Κατά της πρότασης τάχθηκαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, γεγονός που οδήγησε κυβερνητικούς βουλευτές να κάνουν λόγο για «συμμαχία της της ακροδεξιάς με την ακροαριστερά».

«Απρόβλεπτη η πορεία του κορωνοϊού»
Πρόσφατα ο δήμαρχος της Νίκαιας Κριστιάν Εστροζί, αποφάσισε να επαναφέρει την υποχρεωτική χρήση της μάσκας στα μέσα μεταφοράς, αντιμέτωπη με το έβδομο κύμα της Covid-19 που πλήττει τη Γαλλία.

Οι επιδημιολόγοι στη Γαλλία προειδοποίησαν ότι η πορεία του κορωνοϊού για τους επόμενους μήνες είναι απρόβλεπτη και δύσκολο να χαρτογραφηθεί λόγω του μεγάλου αριθμού παραμέτρων που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Με κάθε κύμα της Covid-19, οι ειδικοί προσπαθούν να καθορίσουν πότε θα σημειωθεί η κορύφωση πριν η καμπύλη αρχίσει τελικά να πέφτει και πάλι.

Παρά την αύξηση των λοιμώξεων και των εισαγωγών στα νοσοκομεία που προκάλεσε η εξαιρετικά μεταδοτική υποπαραλλαγή BA.5 του στελέχους Όμικρον, δεν είναι βέβαιο πόσο ψηλά και πόσο μακριά θα ανέβουν οι καμπύλες. XX
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ