Ερντογάν: "Μία νύχτα ξαφνικά μπορούμε να έρθουμε"

Ερντογάν: "Μία νύχτα ξαφνικά μπορούμε να έρθουμε"

«Την απειλή του ότι μία νύχτα μπορούμε να έρθουμε» επανέλαβε ο Ερντογάν, σε δηλώσεις που έκανε λίγο πριν την αναχώρησή του για επίσημη επίσκεψη σε βαλκανικές χώρες.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς από Τούρκο δημοσιογράφο σε σχέση με τους τουρκικούς ισχυρισμούς περί «κλειδώματος» τουρκικών μαχητικών F-16 από το ραντάρ του αντιαεροπορικού συστήματος S-300, δήλωσε ότι η Ελλάδα «υπολογίζει» τις δηλώσεις που έκανε προ ημερών, «αντιλαμβάνεται τις ευαισθησίες μας», σε αντίθετη περίπτωση, «μία νύχτα ξαφνικά, μπορεί να 'ρθουμε».

Ο Τούρκος πρόεδρος στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Βαλκανική, θα επισκεφτεί τη Βοσνία Ερζεγοβίνη, την Κροατία και τη Σερβία.

Οι σημερινές δηλώσεις έρχονται να προστεθούν σε έναν μπαράζ προκλήσεων που κρατούν από το Σαββατοκύριακο και για τις οποίες ο Τούρκος πρόεδρος έλαβε αυστηρή απάντηση από την Αθήνα αλλά και την ΕΕ.

Τη Δευτέρα, μάλιστα, ο Ερντογάν ισχυρίστηκε πως η Ελλάδα δεν είναι ισότιμος συνομιλητής της Τουρκίας, πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά.

«Η Ελλάδα δεν είναι στο επίπεδό μας, καθώς δεν είναι ισότιμη πολιτικά, οικονομικά ή στρατιωτικά», δήλωσε συγκεκριμένα ο Ερντογάν μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Άγκυρα.

Στο μεταξύ, νέα υπερπτήση πραγματοποίησε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας στο FIR Αθηνών, τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV, χωρίς να έχει καταθέσει προηγουμένως σχέδιο πτήσης.

Πιο συγκεκριμένα, ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV που εισήλθε στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και πέταξε, χθες, 5 Σεπτεμβρίου, στις 23:18 και στις 23:25, πάνω από την Κίναρο στα 19.000 πόδια.

Το τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος αναγνωρίστηκε και αναχαιτίστηκε, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική. xx
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ