Ε. Λιακούλη: "Η νέα γενιά είναι τα καθαρά μάτια, για να δούμε τον καινούριο κόσμο μας"

Ε. Λιακούλη: "Η νέα γενιά είναι τα καθαρά μάτια, για να δούμε τον καινούριο κόσμο μας"

Στην εκδήλωση βράβευσης παιδιών των μελών του Γεωπονικού Συλλόγου ν. Λάρισας, παρευρέθηκε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, επισημαίνοντας τα κάτωθι:

«Ευχαριστώ το Γεωπονικό Σύλλογο ν. Λάρισας για την Πρόσκληση να βρίσκομαι απόψε μαζί σας, τιμώντας και με τη φυσική μου παρουσία τα παιδιά των μελών του Συλλόγου, τα οποία εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αλλά και τους αριστεύσαντες μαθητές κατά το προηγούμενο σχολικό έτος.

Θα ήθελα να συγχαρώ κάθε μαθήτρια και κάθε μαθητή για τη φιλομάθεια, την προσπάθεια και τις επιδόσεις τους.

Τους εύχομαι, από καρδιάς, να κατακτούν πάντοτε τους στόχους που οι ίδιοι θα θέτουν για τη ζωή τους, πρωτίστως να αξιοποιούν τη γνώση ως μέσο για να συνεισφέρουν στο συλλογικό συμφέρον της κοινωνίας.

Η αριστεία είναι υψηλός στόχος, επιβραβεύεται πάντα από καρδιάς, χωρίς να ξεχνάμε βέβαια ότι υπάρχουν και πάρα πολλές δεξιότητες σε πολλά παιδιά που δεν κατάφεραν να αριστεύσουν.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν βεβαίως και σε όλους τους εκπαιδευτικούς, για το αξιέπαινο έργο που προσφέρουν υπό αντίξοες συνθήκες, αλλά και στους γονείς – μέλη του Γεωπονικού Συλλόγου ν. Λάρισας, που γνωρίζω καλά πόσο κοπιάζουν για να μη λείψει τίποτα από τα παιδιά τους, μέσα στη δίνη της εξοντωτικής ακρίβειας.

Δυστυχώς, η Ελλάδα καταγράφει θλιβερή πρωτιά ανάμεσα σε όλες τις Χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς είναι πρωταθλήτρια στους άνεργους πτυχιούχους ΑΕΙ 25 – 39 ετών, ενώ στις αποδοχές των πτυχιούχων, η Ελλάδα βρίσκεται σε σχετικά χαμηλή θέση μεταξύ των Χωρών του ΟΟΣΑ, απέχοντας 15 ποσοστιαίες μονάδες από τον μέσο όρο.

Η δυσχερής πραγματικότητα, που κάνει τη νέα γενιά του Τόπου μας να ασφυκτιά, αναζητώντας συχνά ένα καλύτερο μέλλον μακριά από την πατρίδα μας, είναι στο χέρι όλων μας να αλλάξει.

Το 2023 που καταφθάνει σε λίγες ώρες, φέρνει μαζί του την ιδανική ευκαιρία του Ελληνικού Λαού να κάνει την ανατροπή,διεκδικώντας όλα όσα αξίζει και άδικα στερείται.

Μετρώντας αντίστροφα για την έλευση του νέου έτους, τα χαμόγελα της νεολαίας της Λάρισας απόψε μας γεμίζουν περισσή αισιοδοξία.

Καλή πρόοδο στις μαθήτριες και τους μαθητές, στις φοιτήτριες και στους φοιτητές,

Χρόνια Πολλά & Ευλογημένα στα μέλη του Γεωπονικού Συλλόγου,

Καλή Πρωτοχρονιά σε όλους!». xx
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ