Κέλλας με Σερέτη: Τον Ιούνιο η ΜΕΘ Παίδων στο ΠΓΝΛ - Στελέχωση Ογκολογικής και Παιδιατρικής στο ΓΝΛ

Συνάντηση στην 5η ΥΠΕ Συνάντηση στην 5η ΥΠΕ

Συνάντηση εργασίας, με θέμα την ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας (ΓΝΛ) με έμψυχο δυναμικό και τη δημιουργία ΜΕΘ Παίδων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας (ΠΓΝΛ), είχε ο ιατρός και αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, με τον διοικητή της 5 ης ΥΠΕ, Φώτη Σερέτη.

Ο Λαρισαίος πολιτικός και ο κ. Σερέτης εστίασαν στη δημιουργία της ΜΕΘ Παίδων στο ΠΓΝΛ, στην κάλυψη των κενών, που προέκυψαν στην Ογκολογική και την Παιδιατρική Κλινική του ΓΝΛ, καθώς και στη διαθεσιμότητα κλινών για την αντιμετώπιση περιστατικών covid και λοιμώξεων.

Όσον αφορά τη ΜΕΘ Παίδων, ο κ. Σερέτης ενημέρωσε τον βουλευτή πως ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1,2 εκ. €, από δωρεά της οικογένειας Φώνη Καντώνια, ενώ αναφέρθηκε αναλυτικά στη διαμόρφωση, τον εξοπλισμό και τη στελέχωσή της, ώστε να είναι έτοιμη τον Ιούνιο.
Ειδικότερα, σημείωσε πως διαμορφώθηκε ο χώρος δίπλα στην Παιδιατρική Κλινική του ΠΓΝΛ, που θα διαθέτει 6 κλίνες, έχει εξασφαλιστεί ο απαιτούμενος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός και το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που βρίσκεται για εκπαίδευση σε αντίστοιχες νοσοκομειακές μονάδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Πέραν των εκπαιδευόμενων, αναφέρθηκε πως θα προκηρυχθούν νέες θέσεις το επόμενο διάστημα.

Σε σχέση με την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων του ΓΝΛ, οι κύριοι Κέλλας και Σερέτης επικεντρώθηκαν πρώτιστα στην υποστελέχωση της Ογκολογικής Κλινικής. Ο Λαρισαίος βουλευτής ζήτησε από τον διοικητή της 5 ης ΥΠΕ τη στήριξη και στελέχωση της Κλινικής με κάθε πρόσφορο μέσο και τρόπο. Αναφορικά, δε, με την κάλυψη των υπόλοιπων κενών, σημειώθηκε ότι θα ζητηθούν από το υπουργείο Υγείας 2 θέσεις επιμελητή Β΄ για την Παιδιατρική Κλινική, 1 για τη Γυναικολογική, 1 για τη Γαστρεντερολογική, 2 θέσεις επιμελητών Α΄ και 2 επιμελητών Β΄ για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, την επάρκεια κλινών, ο κ. Σερέτης ενημέρωσε τον κ. Κέλλα πως δεν έχουν σημειωθεί ελλείψεις και δεν υφίστανται ιδιαίτερα προβλήματα μέχρι στιγμής.

Ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ ευχαρίστησε τον διοικητή της 5 ης ΥΠΕ για τη συνεργασία και συμφώνησαν να είναι σε επικοινωνία για την ταχεία προώθηση των ανωτέρω ζητημάτων από το υπουργείο Υγείας και τη διασφάλιση της λειτουργικότητας των δύο νοσοκομείων της Λάρισας. xx
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ