Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΣΚΟΤΟΥΣΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ: Με ΝΔ στην κυβέρνηση μόνιμες αυξήσεις συντάξεων

Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΣΚΟΤΟΥΣΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ: Με ΝΔ στην κυβέρνηση μόνιμες αυξήσεις συντάξεων

«Οι ηλικιωμένοι δικαιούνται αξιοπρεπείς συντάξεις. Για πρώτη φορά, μετά από 12 χρόνια περικοπών και καθήλωσης των συντάξεων με τον νόμο Κατρούγκαλου, σήμερα δίνονται αυξήσεις που αγγίζουν το 8% στην πλειοψηφία των συνταξιούχων. Αλλά και για όσους έχουν “προσωπική διαφορά” με βάση τον νόμο Κατρούγκαλου, ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έκτακτη ενίσχυση».

Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, συνομιλώντας με ηλικιωμένους κατοίκους στη Σκοτούσα Φαρσάλων.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, μετά τον εκκλησιασμό στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Σκοτούσας, όπου χοροστάτησε ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους εναπομείναντες κατοίκους του χωριού -στην πλειονότητά τους συνταξιούχοι.

Όπως υπογράμμισε «όσο η οικονομία της χώρας βελτιώνεται τόσο θα αυξάνονται τα περιθώρια κοινωνικής πολιτικής και στήριξης των πιο αδύναμων, αλλά και της μεσαίας τάξης, που στοχοποιήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλωστε, με βάση τα δεδομένα μεγέθυνσης της οικονομίας μας, ήδη, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας προανήγγειλε και για του χρόνου νέα μόνιμη αύξηση των συντάξεων, που αναμένεται να αγγίζει το 3,5%.

Προϋπόθεση, όμως, για να υπάρχουν μόνιμες αυξήσεις στις συντάξεις, και έκτακτο κοινωνικό μέρισμα στους πιο ευάλωτους, είναι η χώρα να παραμείνει σε σταθερή τροχιά και να μην παρασυρθεί από δημαγωγίες και λαϊκισμούς που τόσο ακριβά πλήρωσε την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το κλείσιμο των τραπεζών, την επιβολή φόρων και τις περικοπές των συντάξεων». xx
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ