CLICK ON BANNER

Κέρδισε με την ομιλία του ο Θωμάς Παπαλιάγκας στα Φάρσαλα

Μίλησε για τα προβλήματα της επαρχίας  και για τα προβλήματα των αγροτών Μίλησε για τα προβλήματα της επαρχίας και για τα προβλήματα των αγροτών

Εξαιρετική ήταν η ομιλία του υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Θωμά Παπαλιάγκα το βράδυ της Δευτέρας στα Φάρσαλα, όπου ανέλυσε τα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν την επαρχία μας και τον αγροτικό κόσμο.

Ο κ. Παπαλιάγκας ανέπτυξε λύσεις που είναι εφικτές για να εξαλειφθούν τα προβλήματα, κυρίως τα προβλήματα των αγροτών, όμως εξήγησε ότι υπάρχουν σκοπιμότητες που κρύβονται πίσω από αυτά.

Πρόκειται για ομιλία που καθήλωσε όλους τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι με τη σειρά τους τον ευχαρίστησαν με άφθονο χειροκρότημα.

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ
ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ
Τα Φάρσαλα αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με την ύδρευση της πόλης και των χωριών. Οι λύσεις αργούν και οι κάτοικοι εξακολουθούν να πίνουν εμφιαλωμένο!

Το φράγμα του Ενιπέα που θα έδινε λύση βρίσκεται ακόμη σε επίπεδο εξαγγελιών.

Η ένταξη στο πρόγραμμα “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ” το 2022 του έργου “Αξιοποίηση ταμιευτήρων Τ.Κ. Ναρθακίου και Τ.Κ. Διλόφου για τις υδρευτικές ανάγκες της πόλης των Φαρσάλων”, συνολικού ύψους 21.756.190,26 ευρώ δεν έχει αποδώσει απολύτως τίποτα μέχρι στιγμής.

Μπορεί το 2023 να μην μπορούμε σαν κράτος να εξασφαλίσουμε πόσιμο νερό στα Φάρσαλα;

“Την ικανοποίησή του για την υπουργική δέσμευση για οριστική επίλυση του προβλήματος ύδρευσης στα Φάρσαλα, ώστε να μπει τέλος στο χρόνιο πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους κατοίκους της πόλης, εξέφρασε ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, μετά την συνάντησή του με τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο”.

Οκτώβριος του 2020... Μετά από 3 χρόνια τι;

ΔΡΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΦΑΡΣΑΛΩΝ
Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το “γιοφύρι της Άρτας” για το νομό μας.

Χρόνια ολόκληρα το συζητάμε, κάθε λίγο και λιγάκι θρηνούμε θύματα, δυσκολεύει τις μετακινήσεις των κατοίκων και αποτελεί μόνιμο κίνδυνο!

Και όμως η ωμή τοποθέτηση του αρμοδίου Υπουργού ότι δεν υπάρχει χρηματοδοτικό πρόγραμμα για να εντάξουμε το έργο που κοστολογείται στα 200 εκ ευρώ, δείχνει την απόλυτη αποτυχία του δήθεν επιτελικού κράτους!

Το εντυπωσιακό είναι και αυτό αποτελεί ένδειξη του προβληματικού πολιτικού προσωπικού του νομού ότι επικρατεί άκρα του τάφου σιωπή!

Μη τυχόν και θιχτεί η Κυβέρνηση και ο Περιφερειάρχης μας που για να βγει από την υποχρέωση χρηματοδότησε τη μελέτη, η οποία θα είναι άχρηστη αν το έργο δεν ξεκινήσει να υλοποιείται μέσα σε λίγα χρόνια.

1,5 εκ ευρώ θα έχουν πεταχτεί (γιατί θα χρειαστεί καινούργια μελέτη) γιατί η Κυβέρνηση δεν μπορεί να εξασφαλίσει χρήματα... Αλήθεια γιατί δε μιλά κανείς για το Ταμείο Ανάκαμψης;

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ - ΕΚΑΒ
Γνωστά τα προβλήματα με την υποστέλεχωση και τον ιατρικό εξοπλισμό. Αρχικά στο Κέντρο Υγείας δεν υπάρχουν γιατροί που να καλύπτουν τις ειδικότητες του Παιδιάτρου και του Οδοντιάτρου δύο δηλαδή πολύ σημαντικοί κλάδοι της Ιατρικής επιστήμης και εκ των ειδικοτήτων που θα έπρεπε να αποτελούν την “ραχοκοκαλιά” της Δημόσιας Υγείας.

Επίσης το Ακτινολογικό του Κέντρου Υγείας είναι σε παύση λειτουργίας ελέω τεχνικού προβλήματος από τον περασμένο Οκτώβριο και όπως μάθαμε πρόκειται να δοθούν περί τις 9.000 ευρώ για την αποκατάσταση της βλάβης ενός αναλογικού ακτινολογικού ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να αντικατασταθεί με ένα νέο σύγχρονο ψηφιακό.

Επίσης ένα ακόμη πολύ σημαντικό γεγονός αφορά τις βάρδιες του ΕΚΑΒ στην Επαρχία Φαρσάλων καθώς ενώ υπάρχει ο υποσταθμός του ΕΚΑΒ δεν υπάρχει πληρότητα προσωπικού ώστε να λειτουργεί 24 ώρες όλες τις ημέρες του μήνα.

Τέλος το Κέντρο Υγείας των Φαρσάλων δεν έχει εγκριθεί ακόμη για την Ενεργειακή Αναβάθμιση του καθώς η μελέτη του βρίσκεται ακόμη στα τεύχη δημοπράτησης από το ΤΑΙΠΕΔ.

Τι θα πρέπει να συμβεί για να αντιληφθούν ότι τα βασικά πρέπει να λύνονται άμεσα;

ΦΡΑΓΜΑ ΣΚΟΠΙΑΣ
Το θέμα της υλοποίησης του φράγματος της Σκοπιάς, με τη χρηματοδότηση της οριστικής μελέτης, που θα συμβάλλει καταλυτικά στην άμβλυνση του υδατικού ελλείμματος της επαρχίας και θα προσφέρει αντιπλημμυρική θωράκιση στην ευρύτερη περιοχή, γνωρίζει κάποιος που βρίσκεται;

Εκτός από τις ανακοινώσεις περί δημοπράτησης και ΣΔΙΤ ξέρει κάποιος τι έχει γίνει. Υποτίθεται δημοπρατήθηκε το Δεκέμβριο του 2022...

Έμεινε και ο τίτλος που είχα διαβάσει: “Ο πρωθυπουργός άναψε το πράσινο φως για τη μελέτη. Έργο - ανάσα για τα Φάρσαλα και τη νοτιοδυτική Θεσσαλία”. xx
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ