ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΦΑΡΣΑΛΩΝ: Να μην εφαρμοστεί η “ανθρωποφαγική” εγκύκλιος για 2ωρη απασχόληση με μισθό 200 ευρώ για τις σχολικές καθαρίστριες

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΦΑΡΣΑΛΩΝ:  Να μην εφαρμοστεί η “ανθρωποφαγική” εγκύκλιος για 2ωρη απασχόληση με μισθό 200 ευρώ για τις σχολικές καθαρίστριες

Να μην εφαρμόσει ο Δήμος Φαρσάλων την “ανθρωποφαγική” εγκύκλιο για 2ωρη απασχόληση με μισθό 200 ευρώ για τις σχολικές καθαρίστριες, καλεί η “Λαϊκή Συσπείρωση” Φαρσάλων.

Ενώ τα σχολεία ανοίγουν σε ένα μήνα, με τους ειδικούς να προβλέπουν για το φθινόπωρο κορύφωση του 4ου κύματος της πανδημίας (που χτυπά ιδιαίτερα τους νέους) και να προειδοποιούν για αποσυμφόρηση των σχολικών τάξεων, η κυβέρνηση και οι δήμοι κουνάνε το δάκτυλο της ατομικής ευθύνης χωρίς να παίρνουν κανένα μέτρο για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, αδιαφορώντας προκλητικά για τις προειδοποιήσεις, αποποιούμενοι τις τεράστιες ευθύνες τους.

Μοναδική παρέμβαση της κυβέρνησης είναι η νέα επίθεση στους σχολικούς καθαριστές/στριες, στη σταθερή και πλήρη εργασία, εφαρμόζοντας το πρόσφατο αντεργατικό τερατούργημά της.

Με εγκύκλιο του υπ. Εσωτερικών καλούνται οι δήμοι, με τα ίδια (περυσινά) κονδύλια, τις ίδιες ανθρωποώρες εργασίας, να προσλάβουν περισσότερες σχολικές καθαρίστριες. Δηλαδή να κόψουν το μισθό των 700 ευρώ σε δύο εργαζόμενους των 300 ευρώ.

Να προσθέσουν στο 40% των εργαζόμενων με 3ωρη απασχόληση και άλλους εργαζόμενους με 2ωρη απασχόληση (με μισθό 200 ευρώ). Σωστά οι σχολικές καθαρίστριες καλούν τους υπουργούς να ζήσουν αυτοί με 300 ευρώ.

“Ανάπτυξη”, “αντιμετώπιση της ανεργίας”, για όλες τις κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ), “σημαίνει μοίρασμα ανεργίας και ψίχουλων υποαπασχόλησης. Αντί να ενισχυθεί η σχολική καθαριότητα παίζουν παιχνίδια "αλίευσης ψήφων" με ψίχουλα”.

“Πετάνε το μπαλάκι” στους δήμους προβλέποντας ότι αν αποφασίσουν να διατηρήσουν καθαρίστριες στην πλήρη εργασία, θα φορτωθούν οι ίδιοι το κόστος, ενώ όλες οι κυβερνήσεις παρακρατούν δισ. από τους θεσμοθετημένους πόρους των δήμων.

Η κυβέρνηση θέλει να στρέψει τους ανέργους κατά των πολύ φτωχών για να μείνουν στο απυρόβλητο οι λίγοι ισχυροί που τους επιδοτεί με δισεκατομμύρια. Ανοίγει το δρόμο της ιδιωτικοποίησης και της σχολικής καθαριότητας με εργολάβους, ΚΟΙΝΣΕΠ κλπ..

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” καλεί τον Δήμο Φαρσάλων να μην εφαρμόσει την παραπάνω "ανθρωποφαγική" εγκύκλιο.

Να μη μειώσει το χρόνο εργασίας σε καμία εργαζόμενη, καμιά βλαπτική μεταβολή.

Να μετατραπούν όλες οι υφιστάμενες συμβάσεις σε πλήρους απασχόλησης, χωρίς 3ωρα και 2ωρα.

Να διεκδικήσει από την κυβέρνηση τα κονδύλια για νέες προσλήψεις σχολικών καθαριστών, με πλήρη εργασία και δικαιώματα, ανταποκρινόμενη στις εκρηκτικές ανάγκες των σχολείων εν μέσω πανδημίας».

Καλούμε “τους καθηγητές, δασκάλους, γονείς, τους εργαζόμενους στο δήμο να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματα των σχολικών καθαριστριών. Γιατί το δικαίωμα για σταθερή - πλήρη εργασία κινδυνεύει για όλους”.

Επιβάλλεται καθαρίστριες στα σχολεία όλη τη σχολική ημέρα για να εφαρμόζονται σωστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Να παρθούν εδώ και τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία και ασφάλεια των παιδιών με το άνοιγμα των σχολείων, αναφέρει ο εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με τη “Λαϊκή Συσπείρωση Φαρσάλων”, τονίζοντας πως «επιβάλλεται να υπάρχουν καθαρίστριες στα σχολεία από την έναρξη των μαθημάτων μέχρι λήξη, για να εφαρμόζονται σωστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα», αλλά και με μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Να σημειωθεί ότι σε σχετική εγκύκλιο του υπ. Εσωτερικών προβλέπεται απασχόληση των εργαζομένων για δίωρη και τρίωρη εργασία κι ενώ η πανδημία είναι σε εξέλιξη.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΦΑΡΣΑΛΩΝ
Δημοτικός Σύμβουλος
Αποστόλης Αναγνώστου XX
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ