ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Επερώτηση για την μη κατασκευή του έργου αναστόμωσης πηγών και φράγματος στα Βρυσιά Φαρσάλων

ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Επερώτηση για την μη κατασκευή του έργου αναστόμωσης πηγών και φράγματος στα Βρυσιά Φαρσάλων

Στις 14/12/2020 ο κ. περιφερειάρχης, ανακοίνωνε στα ΜΜΕ, ότι προχωρά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η δημοπράτηση του έργου αναστόμωσης των πηγών και σχετικού φράγματος στα Βρυσιά Φαρσάλων, για τη συγκράτηση του νερού που αναβλύζει στην περιοχή, προκειμένου να γίνεται τεχνητός εμπλουτισμός του υδροφόρου ορίζοντα και να αξιοποιείται για άρδευση χιλιάδων στρεμμάτων γεωργικών καλλιεργειών της περιοχής.

Στις 24/6/2021, σύμφωνα με ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής στα ΜΜΕ, αναδείχτηκε ανάδοχος και προχωρά ο προσυμβατικός έλεγχος του έργου.

Στις 25/10/2021, ο κ. περιφερειάρχης, ανακοίνωνε πάλι στα ΜΜΕ, ότι υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του έργου, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 με προϋπολογισμό 2.083.200 ευρώ και ότι ξεκινά το έργο.

Παρά τις μεγαλόστομες διακηρύξεις του κ. περιφερειάρχη ότι «με στρατηγικό σχεδιασμό, μελετήσαμε και εντάξαμε το έργο στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες ξεκινά η κατασκευή του», «ότι έδωσε εντολή μηδενικής ανοχής σε παρατάσεις, γιατί τα έργα χρειάζεται να ολοκληρώνονται στην ώρα τους.

Οι κατασκευάστριες εταιρίες να προσλαμβάνουν περισσότερους εργαζόμενους, να χρησιμοποιούν ποιοτικά υλικά και να σέβονται τους χρόνους υλοποίησης και παράδοσης των έργων», ένα χρόνο και πλέον μετά, η κατασκευή του εν λόγω έργου όχι μόνο δεν ολοκληρώθηκε, αλλά δεν έχει ξεκινήσει καν!

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαικής Συσπείρωσης, θωρούμε πως η περιφερειακή αρχής Θεσσαλίας, έχει σοβαρή ευθύνη για την μη έναρξη ακόμα της κατασκευής του έργου αναστόμωσης των πηγών και του σχετικού φράγματος στα Βρυσιά Φαρσάλων και την επερωτάμε γιατί δεν ξεκίνησε ακόμα το συγκεκριμένο έργο και πότε θα ξεκινήσει και πότε θα ολοκληρωθεί;

2/11/2022
Οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θεσσαλίας της Λαικής Συσπείρωσης
1. Τσιαπλές Αναστάσιος
2. Γκαραλιάκος Ζήσης xx
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ