Μ. Χαρακόπουλος με Υπουργό Ανάπτυξης: Έρχονται δύο νέα εξειδικευμένα «καλάθια του νοικοκυριού»

Μ. Χαρακόπουλος με Υπουργό Ανάπτυξης: Έρχονται δύο νέα εξειδικευμένα «καλάθια του νοικοκυριού»

Δυο νέα «καλάθια» για διαβητικούς και όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη σχεδιάζει η κυβέρνηση, μετά την επιτυχή εφαρμογή του «καλαθιού του νοικοκυριού», όπως ενημέρωσε τον βουλευτή Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Βουλή πριν από την έναρξη της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων περί προσβασιμότητας προϊόντων και υπηρεσιών για τα άτομα με αναπηρία.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντηση υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη με συνέπεια και αποφασιστικότητα συνεχίζει τις ουσιαστικές παρεμβάσεις στην αγορά, ώστε να συγκρατηθούν οι τιμές των καταναλωτικών προϊόντων, που έχουν πάρει την ανιούσα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Πρόκειται για μια δύσκολη μάχη, την οποία, όμως, όπως και τις προηγούμενες στα δύσκολα μέτωπα των αλλεπάλληλων προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε εδώ και τρία χρόνια, μπορούμε να την κερδίσουμε.

Όπως, με πληροφόρησε ο αρμόδιος υπουργός, μετά το επιτυχημένο πείραμα με το “καλάθι του νοικοκυριού” πρόκειται να ακολουθήσει “καλάθι” για προϊόντα που προορίζονται για διαβητικούς, αλλά και για όσους πάσχουν από δυσανεξία στη λακτόζη.

Έτσι, το υπουργείο στοχεύει στην οικονομική ανακούφιση και συγκεκριμένων ομάδων του πληθυσμού, που δεν μπορούν να καλυφθούν από τις μειώσεις στα προϊόντα που απευθύνονται προς το σύνολο των καταναλωτών».

Πετάμε τρόφιμα στα απορρίμματα…
Ο Θεσσαλός πολιτικός στη δήλωσή του επισημαίνει, επίσης, «την ανάγκη ορθολογικότερης διαχείρισης των τροφίμων, από όλους μας ως καταναλωτές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της EUROSTAT κάθε Έλληνας πέταξε το 2020 στα απορρίμματα 191 κιλά τρόφιμα, και η Ελλάδα κατέχει την 6η θέση σε αυτήν την αρνητική λίστα στην Ευρώπη.

Είναι φανερό ότι πολλά μπορούν να γίνουν προς αυτήν την κατεύθυνση, ιδιαίτερα σήμερα, που μπορεί να βιώσουμε ακόμη και επισιτιστική κρίση.

Θέλω, τέλος, να ευχαριστήσω τον υπουργό, που έχει και την αρμοδιότητα για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις ΣΔΙΤ, για τη δυνατότητα που είχαμε να συζητήσουμε και ζητήματα που άπτονται αναπτυξιακών προγραμμάτων που αφορούν και τη Λάρισα.

Αναμφίβολα, η οικονομία μας βρίσκεται σε μια ανοδική τροχιά, είναι πολλά τα προγράμματα που τρέχουν σε όλη την χώρα, πολλές οι ξένες επενδύσεις που έχουν γίνει.

Αυτή η δυναμική πρέπει να προστατευθεί πάση θυσία, ώστε η χώρα να βρεθεί σε ένα υψηλότερο επίπεδο ισχύος και διαβίωσης των πολιτών της». xx
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ