COOK BOOK

Πως θα κάνεις το τοστ σου να μην είναι βαρετό


Σίγουρα το απλό τοστάκι αποτελεί ένα από τα πλέον συνηθισμένα πρωινά (και όχι μόνο) για πολλούς στη χώρα μας είτε μένουν στο σπίτι είτε πάνε για δουλειά.

Εύκολο κοτόπουλο τσίλι


Υλικά
2 στήθη κοτόπουλου
1 κ. γλ. αλάτι
1/2 κ. γλ. πιπέρι
1 αυγό, χτυπημένο
3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι
1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
Ρύζι για το σερβίρισμα
Για τη σάλτσα τσίλι: 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες, 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη, 3 κ. σ. σάλτσα σόγιας, 2 κ. σ. πολτό ντομάτας, 1/2 φλ. τσαγιού νερό

Σαλάτα κινόα με αβοκάντο


Υλικά
2 φλ. τσαγιού νερό
1 φλ. τσαγιού κινόα, πλυμένη
2 φλ. τσαγιού φρέσκο σπανάκι, χοντροκομμένο
1 μεγάλο αγγούρι, κομμένο σε κύβους
2 ντομάτες, κομμένες σε κύβους
2 ώριμα αβοκάντο, κομμένα σε κύβους
Χυμό από ένα λεμόνι
4 κ. σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Ζυμαρικά στο φούρνο με φέτα


Υλικά
1 πακέτο ριγκατόνι ή άλλα κοντά ζυμαρικά
220 γρ. φέτα
400 γρ. ντοματίνια
3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στη μέση
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κ. γλ. θαλασσινό αλάτι
1/4 κ. γλ. χοντροτριμμένο πιπέρι
Φρέσκα φύλλα βασιλικού, χοντροκομμένα

Γαλλικό τοστ με νουτέλα


Υλικά
8 φέτες ψωμί του τοστ
4 κ. γλ. νουτέλα
1/4 φλ. τσαγιού γάλα
1 μεγάλο αυγό (ή 2 μεσαία)
2 κ. σ. ζάχαρη
1/4 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
3 κ. σ. ζάχαρη
1 κ. γλ. κανέλα
3 κ. σ. βούτυρο
Σιρόπι σφενδάμου για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εύκολη τυρόπιτα με φέτα και τυρί κρέμα


Υλικά
3 φλ. τσαγιού φέτα, θρυμματισμένη
1 1/2 φλ. τσαγιού τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
3 μέτρια αυγά
6 κ. σ. φρέσκο άνηθο, προαιρετικά
3/4 κ. γλ. αλάτι
1/2 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
12 κ. σ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο, 1 1/2 μπαστούνι
8 φύλλα για πίτα, χωρισμένα

Subscribe to this RSS feed

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ