Πώς να καταψύξεις και να ξεπαγώσεις το βούτυρο

Πώς να καταψύξεις και να ξεπαγώσεις το βούτυρο

Πλέον στις μέρες μας οι προσφορές στα σούπερ-μαρκετ είναι πολλές. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα δεις το βούτυρο με έκπτωση, αγόρασε ένα επιπλέον πακέτο καθώς μπορεί να το βάλεις στην κατάψυξη και είναι πολύ βολικό να έχεις στο ψυγείο σου ένα εύκαιρο πακέτο για να φτιάξεις το γλυκό που είδες, για παράδειγμα!
• Για να παγώσεις το βούτυρο, τυλίξε το σφιχτά σε παχύ αλουμινόχαρτο ή σε πλαστικό περιτύλιγμα κατάψυξης ή τοποθέτησε το μέσα σε μια σακούλα κατάψυξης.
 
• Το κατεψυγμένο αλατισμένο βούτυρο διατηρεί καλύτερα την ποιότητα του έως και 12 μήνες, ενώ περίπου 6 μήνες αν δεν έχει αλάτι.
 
• Για να ξεπαγώσεις γρήγορα το κατεψυγμένο βούτυρο, βάλτο στο φούρνο μικροκυμάτων (10 δευτερόλεπτα) σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει ή τρίψε το κατεψυγμένο βούτυρο στις μεγάλες τρύπες ενός τρίφτη τυριού. Θα ξεπαγώσει γρήγορα.
 
• Εάν δεν βιάζεσαι να το χρησιμοποιήσεις, μπορείς να αποψύξεις το παγωμένο βούτυρο στο ψυγείο. Θα χρειαστούν περίπου 6 έως 7 ώρες για ένα κιλό βούτυρο. Μπορείς επίσης να βυθίσεις το βούτυρο (σε μια σφραγισμένη πλαστική σακούλα) σε κρύο νερό. Θα ξεπαγώσει σε περίπου μισή έως μία ώρα.
 

back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ