Κιλτιρίτσια (ποντιακά γιουβαρλάκια με πλιγούρι)

Κιλτιρίτσια (ποντιακά γιουβαρλάκια με πλιγούρι)

Υλικά για 6 άτομα
1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς, από ελιά
1 φλιτζ. τσαγιού πλιγούρι
4 μέτρια ξερά κρεμμύδια, τριμμένα, μαζί με τα υγρά τους
1/4 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
6 ώριμες μεγάλες ντομάτες, τριμμένες, μαζί με το ζουμί τους
1 κουτ. γλυκού (κοφτό) πάπρικα γλυκιά
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι



xx

Διαδικασία
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά με το πλιγούρι, 2 από τα 4 κρεμμύδια, τον μαϊντανό, το μισό λάδι και αλατοπίπερο. Τα ζυμώνουμε μέχρι να προκύψει ένα αφράτο μείγμα, πλάθουμε μπαλάκια, όπως τα γιουβαρλάκια, και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την ντομάτα, το υπόλοιπο κρεμμύδι, το υπόλοιπο λάδι, αλατοπίπερο, την πάπρικα και περίπου 200 ml νερό, και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.

Ρίχνουμε προσεκτικά τα κιλτιρίτσια στη σάλτσα, σείουμε την κατσαρόλα ώστε να καλυφθούν καλά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15-20 λεπτά ή μέχρι να γίνουν.

back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ