Κανελόνια με σπανάκι και ρικότα

Κανελόνια με σπανάκι και ρικότα

Υλικά
125 γρ. κανελόνια
200 γρ. κατεψυγμένο σπανάκι, αποψυγμένο
250 γρ. τυρί ρικότα
20 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
1/4 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
1 κ. γλ. ζάχαρη άχνη
1/2 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
150 γρ. μοτσαρέλα
Το ξύσμα από μισό λεμόνι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Σουρώστε το σπανάκι και ψιλοκόψτε το. Βάλτε το σε ένα μπολ με τη ρικότα, την παρμεζάνα, το ξύσμα λεμονιού, το μοσχοκάρυδο και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

Μεταφέρετε το μείγμα της ρικότας σε μια σακούλα μίας χρήσης και κόψτε την άκρη για να ανοίξετε μια τρύπα περίπου 1,5-2 εκατοστά. Γεμίστε τα κανελόνια και μεταφέρετέ τα στο ταψί.

Ανακατέψτε τις ψιλοκομμένες ντομάτες με 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, τη ζάχαρη, την αποξηραμένη ρίγανη και μπόλικο μαύρο πιπέρι. Περιχύστε τα κανελόνια, προσθέτοντας λίγο νερό, αν χρειάζεται, για να εξασφαλίσετε ότι καλύπτονται πλήρως με το μείγμα ντομάτας.

Τρίψτε τη μοτσαρέλα πάνω από το μείγμα ντομάτας και τρίψτε λίγο ακόμα μαύρο πιπέρι.

Ψήστε για 20- 30 λεπτά, μέχρι τα ζυμαρικά να ψηθούν, η σάλτσα να φουσκώνει και το τυρί να ροδίσει. Αφήστε τα να σταθούν για 4- 5 λεπτά πριν τα σερβίρετε.



 XX
back to top

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ