COOK BOOK

Ζυμαρικά με τόνο και κάπαρη


Υλικά
150 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
2 κ. γλ. αποξηραμένα ιταλικά βότανα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κ. γλ. σπόρους μάραθου
1/3 φλ. τσαγιού κάπαρη σε ξύδι, στραγγισμένη
1/2 κ. γλ. νιφάδες τσίλι
300 γρ. τόνο σε λάδι
Ξύσμα και χυμό από 1 1/2 λεμόνι, ή περισσότερο για γεύση
300 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας σας

Λεμονάτες γαρίδες με σάλτσα βουτύρου


Υλικά
800 γρ. γαρίδες, ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες
1/3 φλ. τσαγιού 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
Χυμό από μισό λεμόνι (περίπου 2 κουταλιές της σούπας -προσθέστε κι άλλο αν θέλετε)
2 κ. σ. νερό
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Φρέσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός, για γαρνίρισμα

Smoothie με γάλα αμυγδάλου και βατόμουρα


Υλικά
1 φλ. τσαγιού κατεψυγμένα βατόμουρα
1 μπανάνα
1/2 φλ. τσαγιού γάλα αμυγδάλου
1 κ. σ. βούτυρο αμυγδάλου
Νερό όσο χρειαστεί

Τσικνοπέμπτη: Πώς να κάνετε τέλεια αρνίσια παϊδάκια


Υλικά
8 αρνίσια παϊδάκια
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
2 κ. σ. ξερή ρίγανη
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κ. γλ. του γλυκού αλάτι
1/2 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κ. σ. ελαιόλαδο για το μαγείρεμα

Subscribe to this RSS feed

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ