Έρχεται αλλαγή παρόχου ρεύματος μέσω gov χωρίς δικαιολογητικά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Έρχεται η αλλαγή παρόχου ρεύματος μέσα από το gov.gr με ένα κλικ. Η δυνατότητα μετακίνησης σε νέο προμηθευτή ρεύματος, χωρίς την παραμικρή ανταλλαγή φυσικών ή ψηφιακών εγγράφων, θα γίνει πραγματικότητα μέσω της ένταξης της διαδικασίας στο Gov.gr wallet.

Η νέα εφαρμογή θα αλλάξει τα δεδομένα στην αλλαγή προμηθευτή ρεύματος και αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα σε μερικές εβδομάδες.

Πλέον, εν μέσω των αυξημένων τιμολογίων που ανακοινώθηκαν, οι καταναλωτές που θέλουν να αλλάξουν πάροχο, θα μπορούν να το κάνουν χωρίς να στέλνουν δικαιολογητικά, καθώς όλα αυτά θα τα αντλούν οι εταιρείες από το gov.gr.

Επομένως, αν κάποιος θέλει να αλλάξει προμηθευτή, απλώς θα λαμβάνει μία ειδοποίηση στο «ψηφιακό πορτοφόλι», με την οποία θα ενημερώνεται για τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για το συμβόλαιο και τα οποία χρειάζεται να αντλήσει η εταιρεία. Αν συναινέσει μέσω της ενημέρωσης, τότε θα ολοκληρώνεται η διαδικασία.

Αυτή η διαδικασία θα κάνει πιο εύκολη τη μετακίνηση σε νέο προμηθευτή για τα πράσινα και τα κίτρινα τιμολόγια, ειδικά στο νέο περιβάλλον που διαμορφώθηκε με τις μεγάλες αυξήσεις που σημειώθηκαν από 1η Ιουνίου.

Σημειώνεται ότι αναφερόμενος στις ανατιμήσεις στα πράσινα τιμολόγια του Ιουνίου, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, απηύθυνε σύσταση προς τους καταναλωτές να αλλάξουν πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας, εφόσον έχει προχωρήσει σε υπερβολικές αυξήσεις.

Ο κ. Σκυλακάκης προέτρεψε επίσης τους καταναλωτές να παρακολουθούν τις τιμές ανάλογα με το ενεργειακό τους προφίλ. Πρόσθεσε πως όσοι έχουν μικρές καταναλώσεις μπορούν να μετακινηθούν σε ένα σταθερό (μπλε) τιμολόγιο, καθώς υπάρχουν 6μηνα προϊόντα ακόμη και κάτω από 10 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα, και 12μηνα με 12 λεπτά ανά κιλοβατώρα.xx