Με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων απαντούν οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, μετά την απόφασή τους να μην συμμετάσχουν στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.
Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, το πρωί της ίδιας ημέρας, ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ), Ρίζος Μαρούδας, το μεσημέρι, την ώρα που θα πραγματοποιείται η συνάντηση του πρωθυπουργού με εκπροσώπους έξι αγροτικών μπλόκων, θα υπάρξει συντονισμένος αποκλεισμός εθνικών οδών και παρακαμπτηρίων από περίπου 60 μπλόκα που ανήκουν στην Πανελλαδική Επιτροπή.
Μαρούδας: «Θα κλείσουμε τους δρόμους την ώρα της συνάντησης»
Απαντώντας σε ερώτηση για τη στάση που θα τηρήσουν οι αγρότες που δεν θα προσέλθουν στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο κ. Μαρούδας ξεκαθάρισε ότι θα προχωρήσουν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με αποκλεισμούς τόσο σε εθνικές οδούς όσο και σε παρακαμπτήριες διαδρομές.
«Σε όλη την Ελλάδα θα κλείσουμε τους δρόμους την ώρα της συνάντησης. Η κυβέρνηση να αφήσει τις απειλές και να λύσει τα προβλήματα. Εμείς απαιτούμε συνάντηση και λύσεις. Είμαστε 45 ημέρες στον δρόμο, οι δικογραφίες είναι δεδομένες. Δεν μπορώ να ακούω για κομματικές γραμμές», δήλωσε χαρακτηριστικά, απαντώντας και στις αιχμές του Χρήστου Τσιλιά περί κομματικής καθοδήγησης από τον Περισσό.
Κλείσιμο δρόμων και στη Λάρισα
Για την περιοχή της Λάρισας, το πιθανότερο σενάριο είναι ότι στις 3:00 το μεσημέρι οι αγρότες θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό της παλιάς εθνικής οδού Λάρισας – Βόλου, στο ύψος του Πλατυκάμπου.
Ποιοι θα συμμετέχουν στη συνάντηση στο Μαξίμου
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση των έξι μπλόκων με τον πρωθυπουργό, που έχει προγραμματιστεί για τις 3:00 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, θα συμμετέχουν και Θεσσαλοί αγροτοσυνδικαλιστές. Μεταξύ αυτών, ο Χρήστος Πάντζιος από το μπλόκο των Μικροθηβών, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας Δημήτρης Μπαλούκας, καθώς και ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων Νίκος Παρλάντζας.

xx
