Ανακοίνωση Εμπορικού για BLACK Friday και λειτουργία καταστημάτων την Κυριακή 26 Νοεμβρίου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Από τον Εμπορικό Επιχειρηματικό Σύλλογο Επαρχίας Φαρσάλων γνωστοποιείται ότι την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η προερχόμενη από το εξωτερικό – καταναλωτική προωθητική ενέργεια, η επονομαζόμενη ως «Black Friday».

Σύμφωνα με αυτήν, την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου, που παραδοσιακά σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, πραγματοποιούνται εκτεταμένες προσφορές προϊόντων, με ξεκίνημα για την χώρα μας τον περασμένο Νοέμβριο κυρίως σε κλάδους όπως τα ηλεκτρικά είδη, τα προϊόντα τεχνολογίας ,αλλά και της ένδυσης και υπόδησης.

Για όσους επαγγελματίες συμμετάσχουν στην προωθητική ενέργεια, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς εφαρμόζονται οι όροι και κανόνες της Υπουργικής Απόφασης 56885/19-11-2014 για τις προσφορές και προωθητικές ενέργειες.

Συγκεκριμένα, θα πρέπει να αναγράφονται ευκρινώς η παλαιά και η νέα μειωμένη τιμή των προϊόντων και προαιρετικά το ποσοστό της μείωσης σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία που πωλούνται τα προϊόντα.

Σε κάθε περίπτωση δεν επιτρέπεται η προσφορά ειδών των οποίων η ποσότητα υπερβαίνει το πενήντα (50%) του συνόλου των κωδικών που διαθέτει το κατάστημα και αυτό ισχύει και για την Black Friday.

Όσον αφορά στη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023, σύμφωνα με διατάξεις του νόμου 5039/2023, τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ από τις 11:00 έως 16:00.xx