Απαλλαγείτε από τα κιλά των διακοπών με αυτά τα tips

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Σίγουρα στις διακοπές δεν μπορούμε να αντισταθούμε σε ένα μικρό γαστρονομικό ταξίδι δοκιμάζοντας τοπικά φαγητά και γλυκίσματα, κάτι το οποίο οδηγεί πολλές φορές να γυρνάμε σπίτι με λίγα παραπάνω κιλάκια.

Είναι κάτι απόλυτα το φυσιολογικό και με μερικά απλά βήματα μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτά τα περιττά κιλά που αποκτήσαμε στις διακοπές μας γρήγορα και εύκολα.

  • Δημιουργείστε ένα υγιεινό διατροφικό πρόγραμμα. Καλό θα ήταν μετά τις διακοπές σας να φτιάξετε ένα διατροφικό πρόγραμμα, το οποίο θα περιέχει αρκετά φρούτα, λαχανικά και γαλακτοκομικά τα οποία είναι πάρα πολύ σημαντικά για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού. Όλα τα παραπάνω περιέχουν βιταμίνες που είναι απαραίτητες για να αποκτήσουμε την ενέργεια που απαιτείται μέσα στη μέρα αλλά και να μας αποτρέψουν από το να τρώμε κατά διαστήματα ανθυγιεινά snacksκαι γλυκά. Οι θερμίδες που έχει μέσα μια μικρή σοκολάτα ή ένα παγωτό δεν μπορούν να συγκριθούν με τις ελάχιστες θερμίδες που έχει ένα θρεπτικό και δροσιστικό μπολ φρούτα.
  • Το επόμενο βήμα που θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τα κιλά των διακοπών είναι η άθληση. Μπορείτε να πάτε στο γυμναστήριο, να ξεκινήσετε κάποιο άθλημα (κολύμβηση, στίβο, χορό), να πάτε για ένα περίπατο ή τρέξιμο κάθε πρωί ακόμα και να κάνετε μερικές ασκήσεις γυμναστικής μέσα στο ίδιο σας το σπίτι.
  • Είναι σημαντικό να θυμάστε κατά τη διάρκεια που αθλείστε να καταναλώνετε αρκετό νερό ώστε να μην αφυδατώνεστε. Το νερό είναι κατασταλτικό όρεξης που σημαίνει ότι καταναλώνοντας νερό παύει να υπάρχει για ένα χρονικό διάστημα η μεγάλη μας λαχτάρα για φαγητό και ταυτόχρονα αυξάνεται η καύση των θερμίδων με αποτέλεσμα να χάνουμε ευκολότερα κιλά. Όταν πίνουμε αρκετό νερό μέσα στη μέρα διευκολύνουμε τον οργανισμό να κάψει το λίπος και να γυμναστεί σωστά το σώμα μας.
  • Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα καλό ισορροπημένο πρωινό. Ένα ποτήρι φυσικού χυμού με ένα σπιτικό γεύμα πχ μια ομελέτα με λαχανικά, ένα μπολ με πρόβειο γιαούρτι και φρούτα ή ένα σάντουιτς με λαχανικά και τυρί είναι μερικές υγιεινές επιλογές πρωινού που μπορείτε να κάνετε. Ένα low-fat ρόφημα με το οποίο μπορείτε να αντικαταστήσετε τα snack σας είναι το κεφίρ. Το κεφίρ είναι ένα ρόφημα το οποίο περιέχει γάλα που σημαίνει ότι έχει αρκετό ασβέστιο και είναι υψηλό σε πρωτεΐνες κάτι το οποίο σημαίνει ότι η κατανάλωση του καθημερινά βοηθά σε μεγάλο βαθμό το πεπτικό σύστημα και ωθεί τον οργανισμό να αποβάλλει τα περιττά του κιλά.