Αποθηκεύστε τις μπανάνες σας με αυτό το αντικείμενο για να διατηρηθούν περισσότερο καιρό

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Με αυτό το απλό και γρήγορο τρικ θα κρατήσετε φρέσκιες τις μπανάνες σας

Οι μπανάνες είναι ένα δημοφιλές και υγιεινό σνακ, ιδανικό για όταν είστε στο πόδι ή όταν αισθάνεστε ελαφρώς πεινασμένοι. Ωστόσο, μπορεί να χαλάσουν γρήγορα.

Αυτό το γλυκό, κίτρινο φρούτο ωριμάζει γρήγορα, οπότε αν έχετε αγοράσει μια μπανάνα, μπορεί να δείτε πως έγινε καφέ και μαλακή πριν προλάβετε να την φάτε όλη. Ωστόσο, υπάρχει μια απλή λύση για να αποτρέψετε την σπατάλη τροφίμων και αφορά τον τρόπο αποθήκευσης των μπανανών στο σπίτι.

Οι μπανάνες τείνουν να ωριμάζουν πιο γρήγορα όταν τις αφήνετε σε ένα μπολ με φρούτα, ιδιαίτερα όταν τοποθετούνται κοντά σε άλλα φρούτα. Ωστόσο, ένα αντικείμενο στην κουζίνα μπορεί να επιβραδύνει αυτή τη διαδικασία, επιτρέποντάς τους να παραμείνουν φρέσκες για πολύ περισσότερο διάστημα προτού γίνουν καφέ.

Οι ειδικοί στη διατροφή προτείνουν ότι το τύλιγμα των κοτσάνων των μπανανών με αλουμινόχαρτο μπορεί να βοηθήσει στο να παραμείνουν φρέσκες. Το αλουμινόχαρτο επιβραδύνει τη διαδικασία ωρίμανσης παγιδεύοντας το αέριο αιθυλένιο, έναν φυσικό παράγοντα ωρίμανσης που απελευθερώνεται κυρίως από το κοτσάνι.

Με την παγίδευση αυτού του αερίου, οι μπανάνες μπορούν να παραμείνουν φρέσκες και να μην γίνουν καφέ τόσο γρήγορα, παρατείνοντας τη διάρκεια ζωής τους και κρατώντας τις φρέσκες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αναφέρει η Express.

Το αέριο αιθυλένιο βοηθά στην αλλαγή του χρώματος και στην μαλακτικότητα των μπανανών, προκαλώντας τη διάσπαση των αμύλων σε ζάχαρη. Καθώς συμβαίνει αυτό, οι άγουρες πράσινες μπανάνες αρχίζουν να γίνονται κίτρινες και να γίνονται πιο μαλακές και γλυκές.

Όπως εξηγεί το Food Republic: “Σε σχέση με άλλα φρούτα και λαχανικά, οι μπανάνες είναι από τους μεγαλύτερους παραγωγούς αιθυλενίου, μιας φυσικής χημικής ένωσης που προάγει την ωρίμανση.

Η πλειοψηφία αυτού του αερίου απελευθερώνεται μέσω του εκτεθειμένου κοτσανιού του φρούτου, επιτρέποντας στις μπανάνες να συνεχίσουν να ωριμάζουν ακόμη και αφού έχουν μαζευτεί από το δέντρο.

“Το τύλιγμα του επάνω μέρους του τσαμπιού σας με αλουμινόχαρτο βοηθά στην παγίδευση μέρους του αιθυλενίου, έτσι ώστε να μην διαφύγει στην ατμόσφαιρα και να έρθει σε επαφή με το υπόλοιπο σώμα των μπανανών (ή με άλλα φρούτα που μπορεί να έχετε κοντά σας). Αυτό επιβραδύνει την καφετιά και σας δίνει περισσότερο χρόνο για να απολαύσετε το τσαμπί σας.”

Αν δεν έχετε αλουμινόχαρτο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλαστική μεμβράνη, η οποία είναι εξίσου αποτελεσματική και κοστίζει λιγότερο από 2 λίρες στα περισσότερα μεγάλα σούπερ μάρκετ.

Για να κρατήσετε τις μπανάνες φρέσκες για περισσότερο διάστημα, αποθηκεύστε τις μακριά από άλλα φρούτα αφού έχετε τυλίξει τα κοτσάνια, καθώς το αέριο αιθυλένιο μπορεί να προκαλέσει τα γειτονικά φρούτα να ωριμάσουν πιο γρήγορα και να χαλάσουν πιο σύντομα.

Πολλά φρούτα, όπως τα μήλα, τα αχλάδια και το φρούτο του πάθους, επηρεάζονται από το αέριο αιθυλένιο που απελευθερώνουν οι μπανάνες, αλλά τα εσπεριδοειδή, όπως τα πορτοκάλια και τα λεμόνια, δεν επηρεάζονται.



xx