Αποχώρησαν τα τρακτέρ από την Agrotica – Τρίτη στη Λάρισα για κλιμάκωση του αγώνα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Συντεταγμένα, όπως είχαν φτάσει, με τις κόρνες στη διαπασών και το σήμα της νίκης με τα χέρια αποχώρησαν οι αγρότες με τα τρακτέρ που είχαν πατραταχθεί από την Πέμπτη στο πλακόστρωτο της ΔΕΘ, στη νότια πύλη. Κορυφώθηκε έτσι μια πρώτη, δυναμική κινητοποίηση που έκαναν, με συλλαλητήριο το μεσημέρι του Σαββάτου στο πλαίσιο της 30ής Agrotica.

Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι της Κυριακής οι μηχανές των τρακτέρ πήραν μπρος και με τις οδηγίες της Τροχαίας κινήθηκαν προς την οδό Εγνατία και πήραν τον δρόμο της επιστροφής.

Αρχικά έφυγε το μπλόκο της Χαλκηδόνας και των Κουφαλιών, ακολούθησε αυτό του Δερβενίου και στη συνέχεια η δυναμική ομάδα αγροτών από τις Σέρρες. Οι τελευταίοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για αύριο και δεν αποκλείουν μπλόκο στη διασταύρωση του Λευκώνα.

Από αύριο αναμένεται να πυκνώσουν τα αγροτικά μπλόκα με νέα τρακτέρ και μηχανήματα, ενώ κρίσιμη για το μέλλον των κινητοποιήσεων θεωρείται η σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, που θα γίνει στη Νίκαια Λάρισας, το μεσημέρι της Τρίτης. Εκεί, οι αγρότες φέρονται αποφασισμένοι να προτείνουν συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα τους και μια από τις ιδέες που θα πέσει στο τραπέζι είναι κάθοδος στην Αθήνα και πολιορκία του κτηρίου της Βουλής.