Αρκετές εναλλαγές έχει ο καιρός τις τελευταίες ημέρες

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Αρκετές εναλλαγές έχει ο καιρός τις τελευταίες ημέρες, αφού από άνοιξη επιστρέψαμε στον χειμώνα, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανέβει η θερμοκρασία. Ο Θοδωρής Κολυδάς ανέλυσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR τον καιρό των επόμενων ημερών και έλυσε κάθε απορία.

 

Τα νέα είναι καλά για τις επόμενες ημέρες, αφού ο υδράργυρος θα ανέβει και πάλι. Και αύριο θα έχουμε βροχές στη Δυτική Ελλάδα, και καταιγίδες στην Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο.

Η ουσιαστική βελτίωση του καιρού έρχεται την Κυριακή για τις περισσότερες περιοχές, με μία μικρή αστάθεια για τη Δευτέρα και την Τρίτη. Ημέρα – ορόσημο για την άνοδο της θερμοκρασίας και την περαιτέρω σταθεροποίηση του καιρού είναι η Τετάρτη.

Όπως επιβεβαίωσε ο Θοδωρής Κολυδάς στο Star, θα χρειαστούμε τα καλοκαιρινά μας την επόμενη εβδομάδα με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει πολύ αισθητά. Μάλιστα, ο υδράργυρος θα αγγίξει και τους 32 βαθμούς σε πολλές περιοχές.

Σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο καιρού Windy από την Τετάρτη 15 Μάϊου θα υπάρξει σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει πάνω από τους 30 σε αρκετές περιοχές.

Συγκεκριμένα την επόμενη Παρασκευή και το Σάββατο θα σημειωθούν θερμοκρασίες πάνω από τους 35 βαθμούς. Ειδικά το Σάββατο το προγνωστικό μοντέλο προβλέπει θερμοκρασίες 39 βαθμούς Κελσίου στην περιοχή της Χαλκίδας.xx