Αυτές είναι οι πιο ευτυχισμένες χώρες στον κόσμο – Η θέση της Ελλάδας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Η Φινλανδία βρίσκεται στην κορυφή του καταλόγου με τις πιο ευτυχισμένες χώρες για έβδομη συνεχή χρονιά. Η Λιθουανία είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο αν εξετάσουμε μόνο τα άτομα κάτω των 30 ετών, ενώ η Δανία είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα για τα άτομα που είναι 60 ετών και άνω, σύμφωνα με το Time.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του newsbeast, στην πρώτη δεκάδα των πιο ευτυχισμένων χωρών βρίσκονται 8 ευρωπαϊκές χώρες με τη Δανία να βρίσκεται στη δεύτερη θέση της λίστας των 140 χωρών, την Ισλανδία στην τρίτη, ενώ στην πρώτη δεκάδα συναντάμε Σουηδία, Ισραήλ, Ολλανδία, Νορβηγία, Λουξεμβούργο, Ελβετία και Αυστραλία.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 64η θέση στη σχετική λίστα.

Αυτή ήταν η πρώτη χρονιά που η έκθεση, η οποία δημοσιεύτηκε στις 20 Μαρτίου με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Ευτυχίας του ΟΗΕ, ανέλυσε τα ποσοστά ευτυχίας ανά ηλικιακή ομάδα.

«Καταλήξαμε σε μερικά αρκετά εντυπωσιακά αποτελέσματα», δήλωσε ο John F. Helliwell, καθηγητής στη Σχολή Οικονομικών του Βανκούβερ και ιδρυτικό στέλεχος της Παγκόσμιας Έκθεσης για την Ευτυχία. «Υπάρχει μεγάλη ποικιλία μεταξύ των χωρών όσον αφορά τη σχετική ευτυχία των νεότερων, των μεγαλύτερων και των ενδιάμεσων πληθυσμών. Ως εκ τούτου, οι παγκόσμιες κατατάξεις ευτυχίας είναι αρκετά διαφορετικές για τους νέους και τους ηλικιωμένους, σε βαθμό που έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία δώδεκα χρόνια».

Τα ευρήματα αναπτύχθηκαν μέσω μιας συνεργασίας μεταξύ της Gallup, του Oxford Wellbeing Research Centre, της συντακτικής επιτροπής της Παγκόσμιας Έκθεσης Ευτυχίας και του Δικτύου Λύσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Οι χώρες κατατάσσονται με βάση «τον τριετή μέσο όρο της μέσης αξιολόγησης της ποιότητας ζωής κάθε πληθυσμού», αναφέρει το δελτίο τύπου.

Η πιο πρόσφατη έκθεση βασίζεται σε δεδομένα που συλλέχθηκαν μετά την έναρξη της πανδημίας COVID-19, με τους ερωτηθέντες της έρευνας να απαντούν σε ερωτήσεις από το 2021-2023.

Δείτε τη λίστα:xx