“Βόμβα” έτοιμη να εκραγούν τα Φάρσαλα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

“Βόμβα” έτοιμη να εκραγεί είναι όλη η επαρχία Φαρσάλων με την πλειοψηφία των δημοτών να βλέπουν την περιοχή τους να βυθίζεται στο ναδίρ της ανάπτυξης και ευημερίας λόγω παντελούς έλλειψης έργων. Συγκεκριμένα, στην πόλη των Φαρσάλων, οι περισσότεροι δρόμοι που αποτελούν κεντρικούς άξονες χρήζουν άμεση αποκατάσταση λόγω είτε φθαρμένης ασφάλτου ή ζημιών εξαιτίας έργων όπως το αποχετευτικό ή το φυσικό αέριο.

Παράλληλα, αρκετοί δρόμοι υπέστησαν μεγάλες ζημιές από τις Θεομηνίες, οι οποίες δεν αποκαταστάθηκαν παρά τις επιβεβαιώσεις του δήμου για άμεση επέμβαση.

Κατόπιν τούτου, οι ασφαλτοστρώσεις στην πόλη των Φαρσάλων έχουν υλοποιηθεί κατά το ελάχιστο και σε δρόμους που μάλλον δεν έχρηζαν ασφαλτόστρωση όπως η οδός Αθηνάς.

Έτσι, τα περισσότερα νοικοκυριά αναγκάζονται να ζουν υπό τριτοκοσμικές συνθήκες όπου κυριεύει η σκόνη και η λάσπη μόλις έξω από την πόρτα τους.

Από την άλλη, η τότε ανάθεση του δημάρχου για ασφαλτοστρώσεις με την αστρονομική δαπάνη του μισού εκατομμυρίου ευρώ για αποκαταστάσεις ζημιών λόγω θεομηνίας και μάλιστα σε δρόμους που δεν υπέστησαν ζημιές από τον Ιανό και τον Ντάνιελ, δείχνει να εξοργίζει ακόμη περισσότερο τους δημότες.

Όμως, αυτό που δημιουργεί θυμό σε κάθε φαρσαλινό δημότη είναι οι συνεχείς παρατάσεις έργων που φέρνει η ομάδα του δημάρχου προς ψήφιση στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και σύσσωμη η παράταξή του τα υπερψηφίζει.

Είναι απολύτως δικαιολογημένες και οι κραυγές αγωνίας από πολλούς κατοίκους σε κοινότητες της επαρχίας μας καθώς βλέπουν εδώ και χρόνια την πλήρη εγκατάλειψη του δήμου όσον αφορά έργα και δράσεις.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι δράσεις πολιτιστικών συλλόγων σε κοινότητες σημειώνουν μεγάλες επιτυχίες και αυτό επειδή προσπαθούν με “νύχια και με δόντια” να κρατήσουν “ζωντανά” τα χωριά τους. Δυστυχώς, ακόμη και εδώ, η οικονομική συμβολή από τον δήμο για τέτοιες δράσεις έδειξε να είναι μηδενική. Τα χωριά δεν ερημώνουν όταν υπάρχει ευημερία και ανάπτυξη. Ερημώνουν όταν υπάρχει αδράνεια και εγκατάλειψη.

Ερημώνουν όταν οι κάτοικοι, όπως της Υπέρειας, αγανακτούν μετά από κάθε θεομηνία να ακούν τις δήθεν δεσμεύσεις και υποσχέσεις για ένα καλύτερο αύριο. Άλλη τεράστια ανησυχία όλων των κατοίκων της επαρχίας μας είναι το πολυπόθητο καθαρό πόσιμο νερό που ολοένα ακούμε για τα φράγματα χωρίς να γνωρίζουμε το χρονοδιάγραμμα κατασκευής τους. Ως γνωστό, εδώ και δεκαετίες η πλειοψηφία των φαρσαλινών νοικοκυριών αναγκάζεται να αγοράζει εμφιαλωμένο νερό παρά το γεγονός ότι πληρώνει αδρά για το νερό της βρύσης. Όμως, ο εκνευρισμός όλων δεν είναι μόνο η ποιότητα του νερού αλλά οι συνεχείς διακοπές ή ακόμη, μερικές φορές, η χαμηλή πίεση.

Η παντελή έλλειψη ενημέρωσης για τις αναλύσεις είναι αυτό που εξοργίζει τον καθένα, έτσι ώστε να έχει την δυνατότητα επιλογής για την χρήση του. Η πρόσφατη μεγάλη ζημιά σε δεξαμενή του δήμου με την πολύωρη διακοπή και με τη λάσπη να βγαίνει από τις βρύσες των καταναλωτών, “ξεχείλισε το ποτήρι”!

Και φυσικά ο φαρσαλινός δημότης δεν έχει ψευδαισθήσεις, νιώθει και ξέρει πολύ καλά ότι τα πολυπόθητα έργα όπως καθαρό πόσιμο νερό, δρόμος Φάρσαλα-Λάρισα και νέα μεγάλα έργα στην επαρχία μας θα δρομολογηθούν μετά από δεκαετίες.

Εδώ μία γέφυρα έπεσε και παραμένει άγνωστο πότε και εάν θα αποκατασταθεί! Οι ανησυχίες όλων φουντώνουν καθημερινά και αντί να καθησυχάζει τους δημότες της, η δημοτική αρχή, τους διχάζει!

Διχάζει δημότες, επαγγελματίες, συλλόγους, αγρότες καθώς κάποιοι είναι προνομιούχοι της ενημέρωσης (προσλήψεις – δημοπρατήσεις αγροτεμαχίων), σε άλλους επιβάλλονται πρόστιμα μαμούθ, ενώ ο κάθε πολιτιστικός σύλλογος έχει και την δική του μεταχείριση.

Ενδεχομένως, μπορεί κάποιοι να μη συμφωνούν με τις παραπάνω επισημάνσεις του άρθρου, ή ακόμη με τις ανησυχίες των συμπολιτών τους. Όμως ένα είναι σίγουρο, ότι η επαρχία μας αξίζει πολύ περισσότερα από αυτά που της δίνονται.

Διότι η επαρχία μας αποτελούσε και εξακολουθεί να αποτελεί μία από τις παραγωγικότερες περιοχές της χώρας! Με πλούσια αρχαιολογική και ιστορική κληρονομιά, στην καρδιά της Ελλάδας, η δημοτική αρχή οφείλει να νιώθει το βάρος ευθυνών της ώστε να επανατοποθετήσει τα Φάρσαλα στον χάρτη της χώρας, και φυσικά να αλλάξει… “πλεύση”.xx