«Βόμβα» για τέλη κυκλοφορίας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν στο μέλλον αλλαγές

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Η αγορά αυτοκινήτων στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει πάρει τα πάνω της και χιλιάδες πολίτες προχωρούν στην αγορά αυτοκινήτων, πιο οικονομικά σε κατανάλωση καυσίμων, φιλικότερα προς το περιβάλλον και εννοείται πως ορισμένα έχουν και μηδενικά τέλη κυκλοφορίας.

Για πρώτη φορά, κυβερνητικός αξιωματούχος, και συγκεκριμένα ο υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης α΄φησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν στο μέλλον αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας.

Για τα τέλη κυκλοφορίας 2024 δεν υπάρχει καμία αλλαγή και οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα πληρώσουν όσο πλήρωσαν και πέρσι.

Ερωτηθείς στο Mega για το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2024, εφόσον η σχετική προθεσμία εκπνέει στο τέλος του έτους, ο Χάρης Θεοχάρης απάντησε:
«Δεν είμαι σίγουρος για το εάν θα πρέπει να μειωθούν τα τέλη κυκλοφορίας. Θα κάνουμε μία συζήτηση. Τώρα όλο και περισσότερο έχουμε τα νέα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας αυτοκίνητα.

Θα πρέπει να το δούμε ακριβώς και να το εξετάσουμε, δεν λέω ότι πρέπει να αυξηθούν. Σε κάποιες κατηγορίες μπορεί να είναι φθηνά σε κάποιες ακριβά. Δεν είναι κάτι που μπορούμε να το συζητήσουμε αυτή τη στιγμή, δεν έχει γίνει αυτή η κουβέντα».xx