Γεωργιάδης: “Δεν υπάρχει κανένα μπάζωμα στα Τέμπη -Έγινε διαμόρφωση του χώρου για να επιχειρήσουν οι γερανοί”

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Απαντήσεις απέναντι στην κατηγορία για «μπάζωμα» στο σημείο που συνέβη το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών έδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Αρνείται κατηγορηματικά ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης το φημολογούμενο «μπάζωμα» της περιοχής του δυστυχήματος, όπως δήλωσε μιλώντας για το δυστύχημα των Τεμπών στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7.

«Η συνωμοσιολογία καταστρέφει τη χώρα», δήλωσε μιλώντας στον Δημήτρη Βενιέρη και τη Βιργινία Δημαρέση.

Δεν υπάρχει κανένα μπάζωμα
«Δεν υπάρχει κανένα μπάζωμα. Η συνωμοσιολογία καταστρέφει τη χώρα. Γίνεται το δυστύχημα. Έβρεχε δυο μέρες συνεχόμενα. Τα βαγόνια έχουν ξωκύλει. Πάει η Πυροσβεστική και πρέπει να στήσει τους γερανούς για να σηκώσει τα βαγόνια, ώστε να βρει τυχόν επιζώντες και να περισυλλέξει τα πτώματα.

Οι γερανοί, βάρους πολλών τόνων, πρέπει να σηκώσουν βαγόνια πολλών τόνων, πρέπει να πατήσουν σε σταθερό έδαφος. Το έδαφος από κάτω είναι σαθρό με λάσπη από τη βροχή. Και τι λέει η Πυροσβεστική; “Έγινε διαμόρφωση του χώρου προκειμένου να επιχειρήσουν οι γερανοί, να σηκώσουν τα βάρη”. Οι γερανοί χρειάζονται σταθερό πεδίονα να μη βουλιάζει, γι’ αυτό και έθεσαν κάποια φερτά αντικείμενα. Πέταξαν χαλίκι και γαρμπίλι, έκαναν το έδαφος σταθερό για να πατήσουν οι γερανοί».

Για την εμπλοκή Τριαντόπουλου
«Ο Τριαντόπουλος δεν είχε καμία αρμοδιότητα να δώσει τέτοια εντολή δεν ξέρω πώς τον έχουν μπλέξει. Τέτοια εντολή μπορεί να δώσει μόνο η πολιτική προστασία, είτε της Περιφέρειας είτε του κράτους. Η εμπλοκή Τριαντόπουλου έγινε για να βάλουν μια συνωμοσία γύρω από το Μέγαρο Μαξίμου», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.xx