Δήλωση Μ. Χαρακόπουλου για τα 31 χρόνια της εφημερίδας “ΝΕΑ ΦΑΡΣΑΛΑ”

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ 31 ΧΡΟΝΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ:

 Τα ΝΕΑ ΦΑΡΣΑΛΑ βήμα διεκδίκησης για την τοπική κοινωνία

«Εύχομαι στα ΝΕΑ ΦΑΡΣΑΛΑ και στους ανθρώπους της να συνεχίσουν για πολλές ακόμη δεκαετίες την γόνιμη παρουσία τους στον χώρο των ΜΜΕ του τόπου μας, προβάλλοντας με τον ίδιο αντικειμενικό και συνεπή τρόπο την πολιτική, κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή της ευρύτερης περιοχής των Φαρσάλων».

Τα παραπάνω δήλωσε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή τη συμπλήρωση 31 ετών από την έναρξη της έκδοσης ΝΕΑ ΦΑΡΣΑΛΑ.

Ο Θεσσαλός πολιτικός επισήμανε ότι «για την επαρχία τα περιφερειακά ΜΜΕ παίζουν σημαίνοντα ρόλο ως δίαυλοι ενημέρωσης των τοπικών δράσεων, πεδία ανταλλαγής πολιτικών και πνευματικών απόψεων και χώροι διατύπωσης των αιτημάτων της τοπικής κοινωνίας. Και για αυτόν τον λόγο αξίζουν την γενναία στήριξη από πλευράς της πολιτείας.

Ιδιαίτερα για την περιοχή των Φαρσάλων, που έχει δοκιμαστεί εσχάτως από ποικίλες φυσικές καταστροφές, η δυνατότητα προβολής των δίκαιων αιτημάτων των παραγωγών και εν γένει των κατοίκων και των φορέων τους μέσα από ΜΜΕ, όπως τα ΝΕΑ ΦΑΡΣΑΛΑ, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία.

Να μη λησμονούμε ότι μπροστά μας έχουμε μια πολύ δύσκολη αποστολή, που είναι η επούλωση των πληγών σε υποδομές και καλλιέργειες και η παραγωγική ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας. Σε αυτό τον στόχο τα τοπικά μέσα ενημέρωσης πρέπει να έχουν την δική τους συμμετοχή.

Θεωρώ, επίσης, αναγκαίο να επισημάνω ότι η κυκλοφορία εφημερίδων, όπως τα ΝΕΑ ΦΑΡΣΑΛΑ, που βασίζονται στην αντικειμενικότητα και στη διασταύρωση της πληροφορίας, συνιστά το ισχυρότερο τείχος απέναντι στη σύγχρονη ασθένεια της ενημέρωσης που είναι τα fakenews.

Η συστηματική και εσκεμμένη παραπλάνηση της κοινής γνώμης με ψευδείς ειδήσεις δηλητηριάζει την κοινωνική ζωή, και οδηγεί σε επικίνδυνους διχασμούς και διενέξεις. Αντιθέτως, η υγιής δημοσιογραφία προάγει τις αξίες της αλήθειας και της δικαιοσύνης, και αποτελεί βήμα διεκδίκησης για όσα δικαιούται η τοπική κοινωνία».xx