Δανειολήπτης «διέγραψε» εξωδικαστικά 274.000 από οφειλή 300.000€

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Δανειολήπτης με οφειλή 300.000 ευρώ στο Δημόσιο πέτυχε «κούρεμα» 274.000 ευρώ μέσω εξωδικαστικού για δάνειο που είχε πάρει, σε μία από τις λίγες περιπτώσεις που ο εξωδικαστικός μηχανισμός πετυχαίνει τεράστιο κούρεμα οφειλής.Αναφορικά με το Δημόσιο και τον ΕΦΚΑ, είναι υποχρεωτικό να δοθεί πρόταση εξωδικαστικού, όταν υπάρχει βιωσιμότητα. Πάντως, η περίπτωση του συγκεκριμένου δανειολήπτη είναι αρκετά σπάνια.

Ο κ. Δημήτρης, γιος του δανειολήπτη που κατάφερε τη ρύθμιση, μίλησε στο Mega για την περίπτωση.

«Είναι όλα μαζί, και οι οφειλές και τα πρόστιμα. Με τη βοήθεια του εξωδικαστικού το πέτυχα, γιατί αν πήγαινα μόνος μου, δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει κάτι καλύτερο από τον διακανονισμό των 10 δόσεων που κάνουν», ανέφερε αρχικά.

«Βγήκε να έχουμε δόση 100 ευρώ κάθε μήνα για το Δημόσιο, και 77 ευρώ για τον ΕΦΚΑ. Τα υπόλοιπα είναι 170 ευρώ και 134 ευρώ αντίστοιχα, τα οποία θα τα πληρώνει ο πατέρας μου, αλλά δυσκολεύεται πολύ. Είναι αγρότης, δεν έχει κάποια επιχείρηση».

Η δικηγόρος, Νανά Παπαδογεωργάκη, επισήμανε από την πλευρά της ότι το εν λόγω κούρεμα οφειλής το πέτυχε λόγω πολύ χαμηλού εισοδήματος και για το ότι δεν είχε ακίνητη περιουσία.

Ωστόσο πολλοί έχουν αυτές τις προϋποθέσεις και σπάνια έχει γίνει τέτοιο κούρεμα, λέει η ίδια. «Ήταν για πολλά χρόνια απλήρωτα και είναι πολλά χρέη μαζεμένα».

«Για πολλά χρόνια ο πατέρας μου δεν μπορούσε να πληρώσει τίποτα και έμπαιναν τόκοι στις οφειλές», σημείωσε ο γιος του.xx