Δωρεά 1 εκ. ευρώ στο Αχιλλοπούλειο Βόλου – Aναμένεται δεύτερη 250.000 ευρώ, για το Τμήμα Χημειοθεραπειών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

“Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δωρεά που έχει γίνει ποτέ τα 38 χρόνια που υπηρετώ το σύστημα υγείας” δήλωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου, Ιωάννης Ντόκος, αναφερόμενος στη δωρεά ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ που παραδόθηκε σήμερα στο Αχιλλοπούλειο από τον Διεθνή Ανθρωπιστικό Οργανισμό των Ορθόδοξων Χριστιανών που έχει έδρα τη Βαλτιμόρη.

Η δωρεά περιλαμβάνει εκτός από αναλώσιμα, και μια μεγάλη γκάμα ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού.

“Μας βοηθά σε πολλά επίπεδα αυτός ο εξοπλισμός και ελαφρύνει τον προϋπολογισμό μας. Είμαστε ευγνώμονες γι αυτή την δωρεά. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια αξιοποιούμε κάθε επενδυτική ευκαιρία που έχει να κάνει με δωρητές. Στο τέλος του μήνα μάλιστα θα υπάρξει και μία νέα δωρεά ύψους 250.000 ευρώ στο Τμήμα Χημειοθεραπειών”, ανέφερε ο ίδιος.

Σε ότι αφορά την δωρεά του ενός εκατομμυρίου ευρώ επισήμανε ότι αποτελεί πρωτοβουλία του διευθυντή προγραμμάτων του προαναφερόμενου Οργανισμού στην Ελλάδα, Δρ. Πάνου Κατσαμπάνη, μετά και τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου. «Είχαμε μία προτεραιότητα ως πλημμυροπαθής νομός και αποδεχθήκαμε τη δωρεά άμεσα», εξήγησε ο κ. Ντόκος.

Επιπλέον, ερωτηθείς ο κ. Ντόκος ανέφερε ότι ήδη ανέλαβε καθήκοντα μία ογκολόγος που προσελήφθη με εξάμηνη σύμβαση ενώ προχωρούν οι διαδικασίες κατάθεσης εγγράφων για τις μόνιμες προσλήψεις στο Νοσοκομείο του Βόλου που λήγουν στις 31 Μαρτίου.

Μάλιστα επισήμανε ότι στις έξι θέσεις γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων που είχαν προκηρυχθεί, υπήρξε ενδιαφέρον και έγιναν οι προσλήψεις και το ίδιο και τώρα με τις εννέα προκηρυγμένες θέσεις.

Εκτίμησε δε ότι από την αρμόδια επιτροπή θα γίνουν έγκαιρα οι κρίσεις ώστε σε διάστημα το πολύ τριών μηνών στη συνέχεια να αναλάβουν καθήκοντα οι γιατροί. “

Είμαστε από τα λίγα Νοσοκομεία που έχουμε ανταπρόκιριση και προχωρούμε γρήγορα”. τόνισε.



xx