Εκπληκτική διήμερη εκδρομή στα Καλάβρυτα για τους συνταξιούχους ΟΑΕΕ Φαρσάλων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Διήμερη εκδρομή με προορισμό τα Καλάβρυτα διοργάνωσε το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ επαρχίας Φαρσάλων το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Μετά από μερικές στάσεις, οι εκδρομείς έφτασαν στον πρώτο τους προορισμό την γνωστή Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας όπου προσκύνησαν και περιηγήθηκαν σε όλους τους χώρους ενώ ακολούθησε και επίσκεψη στη Μονή Μεγάλου Σπηλαίου.

Η επόμενή τους στάση ήταν στο τόπο θυσίας των 700 εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς ως αντίποινα εκτέλεσης τεσσάρων Γερμανών.

Κατά την λεπτομερή τους ξενάγηση από ειδικούς ιστορικούς στο γνωστό χώρο θυσίας και μνημεία του χώρου, παρακολούθησαν και βιντεοσκοπήσεις εκείνης της εποχής με την θηριωδία των Γερμανών.

Στη συνέχεια μετέβησαν στο ξενοδοχείο διαμονής τους για σύντομη ανάπαυση και το βραδάκι βρέθηκαν όλοι σε ταβέρνα όπου απόλαυσαν παραδοσιακά φαγητά και στη συνέχεια άφθονο χορό.

Η δεύτερη μέρα επεφύλαξε έκπληξη για όλους τους εκδρομείς, με το Σωματείο να δωρίζει εισιτήρια μιας εκπληκτικής διαδρομής με το μικρό τρενάκι τον Οδοντωτό από τα Καλάβρυτα ως το Διακοφτό όπου και τους περίμενε το λεωφορείο.

Κατά την επιστροφή τους έκαναν στάση για φαγητό στην όμορφη Ναύπακτο πριν φτάσουν στα Φάρσαλα.

Σύμφωνα με τους εκδρομείς, πρόκειται για ένα διήμερο ταξίδι που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και που θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη τους.xx