Ελλείψεις φαρμάκων: Χωρίς παιδικές αντιβιώσεις και γνωστά αναλγητικά χιλιάδες φαρμακεία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Η έλλειψη φαρμάκων συνεχίζεται το τελευταίο διάστημα, με τη λίστα των ελλείψεων να ανανεώνεται διαρκώς.Οι φαρμακοποιοί αντιμετωπίζουν διαρκώς προβλήματα ελλείψεων φαρμάκων στην καθημερινή τους δουλειά, με τον αγώνα να είναι συνεχής για την εξασφάλιση των απαραίτητων φαρμάκων για τους ασθενείς.

Ανάμεσα στα φάρμακα που αντιμετωπίζουν έλλειψη περιλαμβάνονται αναλγητικά, παιδικές αντιβιώσεις, παιδικά εμβόλια, αντιεπιληπτικά, ενέσιμη ινσουλίνη, φάρμακα για τη θεραπεία του θυροειδούς, αγχολυτικά, οφθαλμικές αλοιφές, κρέμες κορτιζόνης, καθώς και εισπνεόμενα φάρμακα.

«Κάθε μέρα ξυπνάμε και λέμε ποιο θα είναι το επόμενο ελλειπτικό που θα ψάχνουμε σαν κρυμμένο θησαυρό», είπε στο MEGA η αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τρικάλων Βανέσσα Λαζαροπούλου.

«Πολλά φάρμακα βρίσκονται σε έλλειψη. Ακόμα κι όταν τα παραλαμβάνουμε σε πολύ λίγα κομμάτια, κι αυτό έλλειψη είναι για εμάς. Δεν μπορούμε να καλύψουμε από τους 10 ασθενείς που θα έρθουν και τους 10, μπορεί να καλυφθεί μόνο ο ένας. Είναι δύσκολο να καλύψουμε τη φαρμακευτική πορεία του ασθενούς».xx