Εντός εβδομάδας προκήρυξη για προσλήψεις 10.000 γιατρών και νοσηλευτών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Εντός της εβδομάδας θα βγει η προκήρυξη για για προσλήψεις 6.000 γιατρών και 4.000 νοσηλευτών στο ΕΣΥ, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε στο πρώτο πρόγραμμα ότι: «εμείς θα δώσουμε το δικαίωμα στις κλινικές του ΕΣΥ υπό κάποιους όρους και προϋποθέσεις, εάν μπορούν και θέλουν, να οργανώσουν απογευματινά χειρουργεία επ’ αμοιβή.

Η βασική προϋπόθεση για να μπορεί μία κλινική του ΕΣΥ να έχει απογευματινά χειρουργεία, είναι η παραγωγή των πρωινών χειρουργείων να παραμένει στον μέσο όρο που ήταν και πριν».

«Δίνουμε έναν ακόμα βαθμό ελευθερίας στους συμπολίτες μας. Εάν κάποιος θέλει να χειρουργηθεί και να πληρώσει από την τσέπη του, του δίνουμε και μία επιπλέον επιλογή πλην του να πάει σε μια ιδιωτική κλινική ή να δώσει “φακελάκι”. Του δίνουμε μία επιπλέον επιλογή που είναι φτηνότερη της ιδιωτικής κλινικής και νόμιμη» πρόσθεσε.

Η πληρωμή στα απογευματινά χειρουργεία θα επιβαρύνει κατά 30% τον ασθενή και το υπόλοιπο 70% θα καταβάλλεται από τον ΕΟΠΥΥ: «Ο ασθενής στα απογευματινά χειρουργεία θα πληρώνει τη συμμετοχή που προβλέπεται από τον ΕΟΠΥΥ, το 30% δηλαδή της αμοιβής. Οι γιατροί θα πληρώνονται από το 100% της αμοιβής που δημιουργείται από το 30% του ασθενούς και από το 70% που δίνει ο ΕΟΠΥΥ. Το 100% θα το μοιράζονται γιατροί, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς και όσοι συμμετέχουν στη χειρουργική ομάδα».

Για την ενιαία λίστα χειρουργείων, τέλος, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «η εντολή που έχω δώσει είναι όχι μόνο να ξέρουμε εμείς πόσα είναι τα εν αναμονή χειρουργεία στη χώρα, αλλά να τα κάνουμε δημοσίως γνωστά ανά νοσοκομείο και ανά κλινική. Να μπορεί δηλαδή κάποιος να παρακολουθεί την εξέλιξη στην κλινική που περιμένει να χειρουργηθεί και αν βλέπει να του παίρνουν τη σειρά να μπορεί να ρωτάει τον λόγο».xx