ΕΝΦΙΑ: Πότε έρχονται τα εκκαθαριστικά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ αναμένονται εντός του πρώτου δεκαημέρου του Απριλίου, ενώ η πρώτη δόση προγραμματίζεται να καταβληθεί έως το τέλος του ίδιου μήνα.

Παράλληλα οι αρμόδιες υπηρεσίες της AAΔΕ προετοιμάζονται για την έναρξη της διαδικασίας υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων.

Η ΑΑΔΕ τρέχει αυτό το διάστημα τις εκκαθαρίσεις προκειμένου να αναρτηθούν όσο γίνεται γρηγορότερα τα εκκαθαριστικά, ενώ ως προς το ύψος του καταβαλλόμενου φόρου δεν αλλάζει κάτι, με μία μόνο εξαίρεση.

Όσοι θέλουν να επωφεληθούν της έκπτωσης 10% την επόμενη χρονιά, για τον ΕΝΦΙΑ που θα αφορά το 2024 και δεν έχουν ασφαλίσει το ακίνητό τους συνολικά και για τις τρεις αιτίες, μπορούν να κάνουν ένα συμπληρωματικό ασφαλιστήριο φέτος.

Σημειώνεται ότι φέτος οι δόσεις για την αποπληρωμή του φετινού ΕΝΦΙΑ είναι συνολικά 11 από 10 μηνιαίες δόσεις που ήταν πέρυσι.

Η πρώτη θα πρέπει να καταβληθεί έως τις 30 Απριλίου και η τελευταία έως τις 28 Φεβρουαρίου 2025.

Μάλιστα από του χρόνου η αποπληρωμή του ΕΝΦΙΑ θα πραγματοποιείται σε 12 μηνιαίες δόσεις με την πρώτη να πληρώνεται στα τέλη Μαρτίου και η τελευταία στα τέλη Φεβρουαρίου.

Βασικός στόχος των αλλαγών είναι η μείωση του ύψους της κάθε δόσης προκειμένου να διευκολυνθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων στην αποπληρωμή του φόρου και να υπάρξει ένας καλύτερος προγραμματισμός από την πλευρά των φορολογουμένων.xx