Επίδομα θέρμανσης με ρεύμα: Αντίστροφη μέτρηση για να κλείσει το myΘέρμανση

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Σε περισσότερες από 331.000 ανέρχονται οι αιτήσεις, που έχουν υποβληθεί στην πλατφόρμα myΘέρμανση, για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης με ρεύμα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΑΑΔΕ.

Οι δυνητικά δικαιούχοι έχουν χρονικό περιθώριο, για να κάνουν την αίτησή τους, έως τις 19 Ιανουαρίου, που κλείνει η πλατφόρμα.

Οι δικαιούχοι θα λάβουν από 45 έως 480 ευρώ με τη μορφή έκτακτης ενίσχυσης, η οποία θα χορηγηθεί στον καθιερωμένο έναντι ή εκκαθαριστικό λογαριασμό, που λαμβάνουν από τον εκάστοτε πάροχο τους.

Η αίτηση γίνεται μέσω εφαρμογής στο myAADE (https://www1.aade.gr/gsisapps/oilbftelectric/login/login.htm), για να ενταχθούν στο Μητρώο Δικαιούχων της έκτακτης ενίσχυσης θέρμανσης για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια
Εκτός της επιδότησης μένουν και όσοι δεν πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, που ισχύουν, τα οποία είναι τα ίδια με το επίδομα θέρμανσης, όπως για παράδειγμα:
-εισόδημα μέχρι 16.000 ευρώ για τον άγαμο και

-εισόδημα έως 24.000 ευρώ για τον έγγαμο, συν 5.000 ευρώ για κάθε παιδί,

-εισόδημα έως 29.000 ευρώ για τη μονογονεϊκή οικογένεια, συν 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο, μετά το πρώτο,

-η αξία της περιουσίας να μην ξεπερνά τις 200.000 ευρώ για άγαμους, υπόχρεους σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει,

-η αξία της περιουσίας να μην ξεπερνά τις 300.000 ευρώ για έγγαμους ή μέρη συμφώνου συμβίωσης και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Για τον προσδιορισμό της οικογενειακής κατάστασης, του αριθμού των τέκνων, καθώς και των εισοδηματικών κριτηρίων, χρησιμοποιούνται τα δεδομένα της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων, του φορολογικού έτους 2022.xx