Επίσκεψη κλιμακίου Λαϊκής Συσπείρωσης Φαρσάλων στο Δασαρχείο και το Κέντρο Υγείας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Το Δασαρχείο Φαρσάλων και το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων επισκέφτηκαν την Δευτέρα ο κ. Αποστόλης Αναγνώστου, δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Φαρσάλων, και μέλη της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση” προκειμένου να ακούσουν από τους εργαζόμενους τα προβλήματά τους και να διαπιστώσουν από κοντά τις τεράστιες ελλείψεις.

Στο Δασαρχείο Φαρσάλων συναντήθηκαν με το μόλις ένα άτομο προσωπικό σε ένα απαξιωμένο χώρο εργασίας και ανέδειξαν τις τεράστιες ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και προσωπικό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δασοπροστασία της περιοχής μας και όχι μόνο, αποτέλεσμα της πολιτικής της ΝΔ αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ. Ευθύνες που έχει και η δημοτική αρχή σήμερα, όπως και οι προηγούμενες χρόνια τώρα.

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων, το οποίο καλείται να καλύψει τις ανάγκες ενός ολόκληρου Δήμου, με 52 χωριά.

Παρ’ όλα αυτά, το Κ.Υ παραμένει υποστελεχωμένο από γιατρούς σημαντικών ειδικοτήτων όπως καρδιολόγος, παιδίατρος, οδοντίατρος, ακτινολόγος.Ενώ το ακτινολογικό λειτουργεί το μισό χρόνο, ενώ όπως τόνισαν και οι νοσηλευτές χρειάζεται να εκσυγχρονιστεί μιας και είναι περασμένης τεχνολογίας.

Η αναβάθμιση του Κ.Υ θα εξυπηρετούσε και θα ανακούφιζε σημαντικά τόσο τους δημότες του Δήμου Φαρσάλων, όσο και τα δυο νοσοκομεία της Λάρισας που στενάζουν κυριολεκτικά από την έλλειψη προσωπικού, μηχανημάτων και ιατροφαρμακευτικού υλικού.

Το άλλο μεγάλο πρόβλημα είναι η έλλειψη προσωπικού ασθενοφόρων (οδηγοί- διασώστες).

Για τη διακομιδή ασθενών χρειάζεται πολλές φορές να συνοδεύουν οι ίδιοι γιατροί και νοσηλευτές, στερώντας τις υπηρεσίες τους απο τη βάρδιά τους.

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” Φαρσάλων καλεί τον δήμαρχο Φαρσάλων Μάκη Εσκίογλου, αλλά και τους επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, να αναλάβουν από κοινού πρωτοβουλία ώστε να επιλυθούν αυτά τα προβλήματα, για το καλό των δημοτών μας.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, κ. Γιώργος Λαμπρούλης, γνωρίζοντας την κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων, ανέλαβε ήδη την υποχρέωση κατάθεσης ερώτησης στη Βουλή, για την κατάσταση που επικρατεί στα κέντρα υγείας, μεταξύ των οποίων και το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων.xx