Επιστρέφουν οι βροχοπτώσεις από αύριο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα Δευτέρα, αλλά από αύριο βράδυ μέχρι την Παρασκευή θα έχουμε δυναμική εμφάνιση βροχών και καταιγίδων σε όλη τη χώρα.

Η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι και τους 20 βαθμούς Κελσίου μετά το ψυχρό Σαββατοκύριακο που αφήσαμε πίσω μας.

Όμως η καλοκαιρία θα κρατήσει για λίγο, καθώς σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη αναμένεται επιδείνωση του καιρού μέχρι στο τέλος της εβδομάδας με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες.

Η Τρίτη αναμένεται να ξεκινήσει με πολύ καλό καιρό, προς το βράδυ όμως, θα ξεκινήσουν βροχές και πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες στα δυτικά τμήματα της χώρας.

Είναι ένα κύμα κακοκαιρίας το οποίο θα μας απασχολήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, από αύριο το απόγευμα μέχρι και την Παρασκευή.

Την Τετάρτη οι βροχές θα εξαπλωθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ εντονότερα θα είναι τα φαινόμενα στα δυτικά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Ο άνεμος γυρίζει και πάλι σε νότιο, νοτιοδυτικό και θα ενισχυθεί κοντά στα 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι σε καλά, για την εποχή επίπεδα, κοντά στους 20-23 βαθμούς Κελσίου.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, επισήμανε ότι η οροσειρά της Πίνδου αποτελεί σαν ένα φράγμα και εμποδίζει τις βροχές και τις καταιγίδες να εξαπλώνονται με την ίδια τουλάχιστον ένταση και τον ίδιο όγκο νερού στα ανατολικά.

Τέλος, ο μετεωρολόγος του OPEN τόνισε, ότι τα φαινόμενα των επόμενων ημερών θα είναι φυσιολογικά για την εποχή και δεν θα πέσει τεράστιος όγκος νερού.xx