Ε. Λιακούλη: “Ο κ. Αυγενάκης κοροϊδεύει τους Θεσσαλούς αγρότες, εν ψυχρώ”

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Παρέμβαση με δημόσια δήλωσή της πραγματοποίησε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη αναφορικά με την πληρωμή των αγροτικών ενισχύσεων στη Θεσσαλία και τη θέση του ΟΕΠΕΚΕΠΕ υπό επιτήρηση.

Ειδικότερα, η Γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας επισημαίνει τα εξής:
«Οι αγρότες της Θεσσαλίας είναι ξεκάθαρα αντιμέτωποι με τον εμπαιγμό εκ μέρους της Κυβέρνησης. Οκτώ μήνες μετά τις εφιαλτικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου, με κατεστραμμένες σοδειές και το μέλλον τους αβέβαιο, οι Θεσσαλοί αγρότες κατατάσσονται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης “τελευταίοι” και στην πληρωμή των ενισχύσεων.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα 88 εκατ. ευρώ της ενιαίας ενίσχυσης του 2023 που ο κ. Αυγενάκης διακήρυσσε και δεσμευόταν ότι θα καταβληθούν στους αγρότες της χώρας μας, έγιναν τελικά …10,5 εκατ. ευρώ. Και από αυτά, στους δικαιούχους της Λάρισας, στην πλημμυρισμένη, καταποντισμένη κι αφανισμένη Θεσσαλία, καταβλήθηκαν μόλις 290.000 ευρώ!

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ “τηρεί σιγή ιχθύος”, χωρίς καμία επίσημη ενημέρωση για τις πληρωμές και την κατανομή τους, με πληροφορίες μάλιστα να έρχονται στη δημοσιότητα για λάθη στις πληρωμές που μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και σε επιστροφή ενισχύσεων.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ, που με την πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και την αδυναμία ορθής κατανομής των επιδοτήσεων, έφτασε να τεθεί υπό ευρωπαϊκή επιτήρηση, εκθέτοντας τη χώρα μας διεθνώς.

Οι αγρότες μας μένουν απροστάτευτοι απέναντι στην κλιματική αλλαγή, την ακρίβεια, τις αθέμιτες πρακτικές στην αγορά ελλείψει ελέγχων και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ασχολείται με την δημιουργία εντυπώσεων και την μικροπολιτική «ημετέρων», όπως ευθέως κατήγγειλε ο Πρόεδρος του ΕΛΓΟ.

Ακόμα όμως και ο νέος Κανονισμός του ΕΛΓΑ που έρχεται με μεγάλες καθυστερήσεις και τέθηκε σε διαβούλευση ήδη απογοητεύει τα ίδια τα στελέχη του ΕΛΓΑ, που μιλούν για «καθαρό εμπαιγμό» !

Κύριε Αυγενάκη, ήρθατε στη Θεσσαλία επανειλημμένα μετά τις πλημμύρες.
Αρχικώς, ήρθατε για να υποδείξετε δημόσια να ψηφίσουν οι Θεσσαλοί τον ομογάλακτό σας Περιφερειάρχη, χωρίς καμία αιδώ!

Μετά, τάξατε «λαγούς με πετραχήλια», χτυπήσατε πλάτες, παρηγορήσατε τους αγρότες ότι δήθεν θα είστε δίπλα τους.

Τώρα αποκαλύπτονται όλα αυτά τα σκάνδαλα που αποδεικνύουν περίτρανα ότι κοροϊδέψατε όλους τους αγρότες, αλλά και τους Θεσσαλούς αγρότες, εν ψυχρώ!

Απαιτούμε η Θεσσαλία να πάρει ξανά τη θέση που της αξίζει.

Απαιτείται αλλαγή υποδείγματος πολιτικής και πολιτικών».xx