Ε.Λιακούλη στο OPEN για Τέμπη: “Ο Πρωθυπουργός κρύβεται, η οργή θεριεύει και η χώρα διασύρεται”

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

«Παρότι ο κ. Μητσοτάκης συνηθίζει να εμφανίζεται στις συνεδριάσεις της Ολομέλειας μιλώντας και στηρίζοντας ακόμη και τα πιο “απίθανα” νομοσχέδια της κυβέρνησής του, σήμερα, στην περίπτωση της συζήτησης του πορίσματος για το έγκλημα των Τεμπών, ο πρωθυπουργός επιδιώκει να “δοξαστεί κρυπτόμενος”, αφήνοντάς μας εμβρόντητους, αφού η στάση του δείχνει απόλυτη έλλειψη σεβασμού στη μνήμη των αδικοχαμένων θυμάτων και στο συλλογικό τραύμα», τόνισε εισαγωγικά η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, καλεσμένη στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, με τους δημοσιογράφους Μ. Αναγνωστάκη και Γ. Κολοκυθά.Παράλληλα, η βουλευτής συμπλήρωσε πως «η διαχείριση της όλης υπόθεσης από την κυβέρνηση της ΝΔ ήταν τραγική και ξεκίνησε από τις πρώτες ημέρες ακόμη μετά το δυστύχημα, όταν οι “ιθύνοντες” επέδειξαν περισσή “σπουδή”, μπαζώνοντας την περιοχή και αλλοιώνοντας τον τόπο της τραγωδίας, εξαφανίζοντας κρίσιμο υλικό, ενώ και κατά τις εργασίες της εξεταστικής επιτροπής η κυβερνητική πλειοψηφία επεδίωξε και σε μεγάλο βαθμό πέτυχε να συγκαλύψει τις υπαρκτές ευθύνες για τη μη έγκαιρη υλοποίηση της Σύμβασης 717″.

“Σήμερα δε, στην εκπομπή σας, ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής, ο βουλευτής της ΝΔ, κ. Μαρκόπουλος, εμφανίζεται περίπου ως “κατήγορος”, κάνοντας μάλιστα ένα κήρυγμα “ανθρωπιάς”, καταφερόμενος εναντίον της δήθεν ‘’ανθρωποφαγίας’’ της αντιπολίτευσης, το οποίο εμένα προσωπικά δε με συγκινεί καθόλου, αλλά αντιθέτως με εκνευρίζει. Και βέβαια αυτά τα συναισθήματά μου θα ήταν απείρως πιο φορτισμένα, αν -ο μη γένοιτο- ήμουν και εγώ μια μάνα που έχασε το παιδί της στα Τέμπη», υπογράμμισε η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.

“Αυτή την πολύ σπουδαία ημέρα για τον κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, η ΝΔ εμφανίζεται στη Βουλή περίπου σαν να μη συμβαίνει τίποτα, όταν το Πανελλήνιο, ανεξαρτήτως χρώματος και κόμματος και συμφερόντων, έχει ξεσηκωθεί και απαιτεί Δικαιοσύνη”, επεσήμανε η Ευαγγελία Λιακούλη, συμπληρώνοντας πως “το κυβερνών κόμμα, προκειμένου να αποφύγει να αναλάβει τις ευθύνες του, έριξε τα πάντα στον σταθμάρχη και τον παράγοντα του “ανθρώπινου λάθους”, “πουλώντας” ακόμη και τα “ρουσφέτια” του”.

Τέλος, η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ –Κινήματος Αλλαγής υπενθύμισε πως μόνο μια προανακριτική επιτροπή –όπως το ΠΑΣΟΚ εξαρχής ζήτησε- θα μπορούσε να είχε αποφέρει ουσιαστικά αποτελέσματα στην έρευνα για το έγκλημα των Τεμπών, αλλά η ΝΔ επέλεξε να κρυφτεί πίσω από την ιδεοληπτική πρόταση για εξεταστική επιτροπή του ΚΚΕ, που αναζητούσε ευθύνες για το σιδηροδρομικό δίκτυο από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 (!), συσκοτίζοντας ακόμη περισσότερο την όλη υπόθεση.

“Μια τέτοια στάση από την πλευρά της ΝΔ θα καταγραφεί στα πιο μαύρα κατάστιχα του κοινοβουλευτισμού, αφού κορυφαίες διαδικασίες της Βουλής ευτελίστηκαν και διασύρθηκαν.

Η κυβερνητική πλειοψηφία της εξεταστικής επιτροπής δεν επέτρεψε να παραστούν κρίσιμοι μάρτυρες, δεν ζήτησε το σχετικό υλικό από την Εισαγγελία και γενικά φίμωσε όποιον βουλευτή προσπάθησε να κάνει σοβαρά τη δουλειά του, προκαλώντας το συλλογικό θυμό των Ελλήνων πολιτών – και δυστυχώς αυτό μας αφορά όλους και όλες μας”, κατέληξε χαρακτηριστικά η Ευαγγελία Λιακούλη.xx