Ε. Λιακούλη: “SOS! Η Κυβέρνηση απειλεί τον δημόσιο χαρακτήρα του νερού, ξεκινώντας από τη Θεσσαλία!”

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Σε δήλωση προχώρησε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, διατυπώνοντας με σαφήνεια την κάθετη προσωπική της διαφωνία, στη δρομολογούμενη θεσμοθέτηση Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας από την κυβέρνηση, με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Η δήλωσή της έχει ως εξής:
«Το προδιαγεγραμμένο σχέδιο ανατροπής όλων όσων γνωρίζαμε για τη διαχείριση υδάτων στον Τόπο μας –τη Θεσσαλία- βρίσκεται σε εξέλιξη και είναι μαθηματικά βέβαιο πως, μεσοπρόθεσμα, στοχεύει στην παράδοση του δημόσιου, κοινωνικού αγαθού του νερού στα χέρια των ιδιωτών, κατά την πάγια τακτική της νέο-συντηρητικής ΝΔ.

Η ‘’κερκόπορτα’’ ανοίγει τώρα στη Βουλή, όπου μετά από προσχηματική δημόσια διαβούλευση των 123 άρθρων του νομοσχεδίου, η οποία με ‘’σπουδή’’ συντμήθηκε από τις δεκατέσσερις ημέρες στις οχτώ (!) και ακόμη πιο προσχηματική ‘’μελέτη’’ και ‘’ενσωμάτωση’’ των εκατό (100) και πλέον σχετικών σχολίων φορέων και πολιτών μέσα σε μία μόλις ημέρα (!), το νομοσχέδιο κατατέθηκε ‘’νύχτα’’, για την συνηθισμένη συζήτηση και ψήφισή του από την πλειοψηφία των –ως συνήθως- ‘’προθύμων’’ βουλευτών της ΝΔ.

Πάγια θέση του ΠΑΣΟΚ είναι, ωστόσο, πως η διαχείριση του νερού στην ελληνική περιφέρεια –και δη στη Θεσσαλία που βρίσκεται στην ‘’πρώτη γραμμή’’ της μάχης για την Κλιματική Αλλαγή και Κρίση- είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, για να την αναλάβουν ‘’πειραματικά’’ υβρίδια και ‘’οχήματα’’ ιδιωτικοποίησης, όπως ο ‘’ΟΔΥΘ ΑΕ’’, και όχι οι τοπικές κοινωνίες.

Γιατί μόνο αυτές μπορούν να διαφυλάξουν τον δημόσιο, κοινωνικό, αλλά και –ειδικά στην αγροτική Θεσσαλία- παραγωγικό χαρακτήρα του νερού, πάνω στο οποίο στηρίζεται το σύνολο σχεδόν της οικονομικής μας δραστηριότητας.

Όλα αυτά για εμάς αποτελούν απαρέγκλιτες κόκκινες γραμμές, από τις οποίες δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε ούτε χιλιοστό.

Οι νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες της ΝΔ πρέπει να ηττηθούν, το συντομότερο δυνατό -αν όχι την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή των Ελλήνων- αλλά έστω και τον ερχόμενο Ιούνιο, στις εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο, όπως ήδη έπραξαν οι Θεσσαλοί πολίτες κατά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου.

Μόνο έτσι θα μπει ένα τέλος στον κατήφορο της ιδιωτικοποίησης των πάντων, αφού ‘’εχθές’’ ήταν η σειρά της παιδείας και της υγείας, σήμερα είναι του νερού και κανείς πλέον δεν ξέρει τι ακολουθεί αύριο…».xx